Saltar al contingut principal

5030 — Caps de cuina, cambrers i similars

    En aquest grup primari s'inclouen només aquells que controlen el personal però que les seves tasques no són considerades per definir-los com a gerents d'establiment (vegeu 1320).

    Els caps de cuina, cambres i similars programen i organitzen les activitats de restauració en hotels, restaurants, cafeteries i altres establiments semblants.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Planificar, supervisar i coordinar el treball a la cuina.
    • Confeccionar menús.
    • Vetllar per la bona administració de les provisions.
    • Rebre els clientes i aconsellar-los en l'elecció del menú.
    • Organitzar i controlar el celler (servei de bodega).
    • Elaborar la carta de vins i begudes i aconsellar el client en la seva elecció.
    • Planificar, supervisar i coordinar el treball dels cambrers.
    • Exercir tasques afins.
    • Supervisar altres treballadors.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Cambrer de servei de vins, sommelier
    • Cap de cambrers
    • Cap de cuina
    • Cap de menjador
    • Encarregat de cambrers

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Ecònom d'hoteleria (5150)
    • Governant d'hoteleria (5150)

    Descendents

    Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.

    Proposta d'etiqueta curta

    Caps cuina, cambrers i sim.

    Correspondència amb CIUOCOM-88 (ca)
    Codi Descripció
    5121 Majordoms i similars
    5122 Cuiners
    5123 Cambrers
    Correspondència amb CCO-2011 (ca)
    Codi Descripció Particions
    3734 Caps de cuina (xefs)
    5110 Cuiners assalariats 2
    5120 Cambrers assalariats 2