Saltar al contingut principal

7801 — Matadors i treballadors de les indústries càrnies i del peix

    Un carnisser que vengui principalment productes elaborats per ell mateix, com ara salsitxes, hamburgueses i xoriços cal que es classifiqui en aquest grup primari; per contra, si només es limita a vendre carn que li donen escorxada sense elaborar cap producte per ell mateix cal que es classifiqui en el grup primari 5330.

    En el cas del peixater, si no duu a terme cap procés de conservació o elaboració del peix que ven, cal que es classifiqui en el grup primari 5330.

    Els matadors i treballadors de les indústries càrnies i del peix netegen, tallen i elaboren diversos productes a base de carn i peix, o conserven la carn, el peix i altres aliments i productes alimentaris assecant-los, salant-los o fumant-los.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Sacrificar bestiar i peixos.
    • Escorxar i esquarterar bestiar.
    • Tallar i preparar la carn i el peix per a la venda o per al seu tractament i conservació.
    • Preparar els ingredients per fabricar salsitxes i productes semblants, mitjançant la utilització de màquines simples de tallar, mesclar i embotir.
    • Adobar carn i altres aliments.
    • Elaborar i conservar productes a base de peix.
    • Accionar cambres o forns per fumar carn, peix i altres aliments.
    • Exercir tasques afins.
    • Supervisar altres treballadors.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Despullaire
    • Fumador de peix
    • Matador
    • Preparador de pernils
    • Salador de peix
    • Xarcuter

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Dependent de carnisseria sense elaboració pròpia de productes carnis (5330)
    • Dependent de peixateria (5330)
    • Operador de màquina de preparar carn (8371)

    Descendents

    Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.

    Proposta d'etiqueta curta

    Matadors i treb. indústries càrnies i peix