Saltar al contingut principal

Persones ocupades en el sector comerç

Persones ocupades en el sector comerç 2021
Valor (mitjana anual) Percentatge (%)
Comerç a l'engròs Comerç al detall Venda i repar. vehicles motor Total Comerç a l'engròs Comerç al detall Venda i repar. vehicles motor Total
Catalunya 225.342 294.192 48.195 567.729 39,7 51,8 8,5 100,0
Espanya .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible
Unió Europea-27 .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible
Unitats: Nombre.
Font Catalunya: Idescat. Font Espanya i Unió Europea: Eurostat.
Nota: A partir de l'any 2018, per Espanya i la Unió Europea el concepte d'empresa canvia d'unitat legal (NIF) a unitat estadística empresa (grup empresarial). En conseqüència, els resultats d'aquest any no són estrictament comparables amb els dels anys anteriors.
(..) Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible.

Darrera actualització: 23 de novembre de 2023.

EAS

Aquesta estadística disposa d'una secció específica amb tota la informació disponible: Estadística estructural d'empreses del sector serveis (EAS).

Nota metodològica

Eurostat difon les Estadístiques estructurals de les empreses (SBS) en què descriu l'estructura, el comportament i l'acompliment de les activitats econòmiques, fins al nivell d'activitat més detallat posible.

Les dades de Catalunya provenen de l'Estadística estructural d'empreses del sector comerç, que realitza l'Institut Nacional d'Estadística (INE) amb la col·laboració de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) en el territori català. La seva finalitat fonamental és l'estudi de les característiques econòmiques de les empreses del sector, com ara l'activitat principal i l'ocupació, i dades comptables com les despeses o els ingressos.

Les dades publicades per a Catalunya en aquesta estadística fan referència a l'activitat desenvolupada per les unitats de l'empresa a Catalunya segons la Classificació catalana d'activitats econòmiques 2009 (CCAE-2009).

Pel que fa al sector comerç, la correspondència entre la sectorització emprada i la Classificació catalana d'activitats econòmiques 2009 (CCAE-2009) és la següent:

Correspondències entre la sectorització emprada i la Classificació catalana d'activitats econòmiques 2009 (CCAE-2009)
Agrupacions d'activitatCCAE-2009
Venda i reparació vehicles de motor i motocicletes45
Comerç engròs i intermediaris, exc. vehicles motor46
Comerç detall, excepte vehicles motor i motocicletes 47

A partir de l'any 2018, els resultats per a Espanya i la Unió Europea es mostren segons la unitat d'empreses estadístiques, mentre que per a Catalunya els resultats es continuen mostrant en unitats legals.