Saltar al contingut principal

Taxa de risc de pobresa després de pensions, abans d'altres transferències socials. Per sexe

Taxa de risc de pobresa després de pensions, abans d'altres transferències. Per sexe 2013
Homes Dones Total
Catalunya 29,8 (b) Ruptura en la sèrie temporal 28,4 (b) Ruptura en la sèrie temporal 29,1 (b) Ruptura en la sèrie temporal
Espanya 30,7 29,3 30,0
Unió Europea-27 24,9 (e) Dada estimada 26,0 (e) Dada estimada 25,4 (e) Dada estimada
Unitats: %.
Font Catalunya: Idescat. Font Espanya i Unió Europea: Eurostat.
(b) Ruptura en la sèrie temporal.
(e) Dada estimada.

Darrera actualització: 31 d'octubre de 2014. Sèries revisades el 4 de maig de 2023.

ECV

Aquesta estadística disposa d'una secció específica amb tota la informació disponible: Enquesta de condicions de vida (ECV).

Nota metodològica

L'indicador mesura el percentatge de persones que es troben per sota del llindar de risc de pobresa abans de totes les transferències socials, excepte les pensions. Aquest llindar es fixa com el 60% de la mediana nacional dels ingressos disponibles anuals equivalents. En el cas de Catalunya, el llindar es fixa com el 60% de la mediana dels ingressos disponibles anuals equivalents de la població catalana.

Les pensions, com les prestacions de vellesa i de viudetat, es compten com a ingressos (abans de les transferències socials) i no com a transferències socials.

La consideració de la taxa de risc de pobresa abans i després de les transferències socials pretén quantificar l'esforç que realitza el sistema de protecció social per a la reducció de la pobresa.