Comerç amb l'estranger segons el contingut tecnològic (COMTEC). III/2016

14.12.2016
Novetats

Arxius adjunts

Les exportacions catalanes de productes industrials d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 1.599,7 milions d'euros al tercer trimestre del 2016, xifra que representa un augment del 5,6% interanual.

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt han incrementat un 1,8% al tercer trimestre d'enguany i han assolit un valor de 7.322,4 milions d'euros. Els productes de nivell mitjà baix (amb un valor de 1.964,9 milions d'euros) han augmentat un 3,0% interanual i les exportacions de productes de baix contingut tecnològic (4.233,1 milions d'euros) ho han fet un 2,3% en relació amb el tercer trimestre de l'any anterior.

D'altra banda, al tercer trimestre del 2016, les compres de productes d'alt contingut tecnològic a l'estranger han disminuït (−2,4%) per primera vegada des del segon trimestre de l'any 2013. Pel que fa a les importacions de productes de la resta de nivells, les de contingut mitjà alt i baix segueixen registrant augments interanuals (4,9% i 0,5%, respectivament); en canvi, les compres a l'estranger de nivell mitjà baix disminueixen (−6,2%).

L'objectiu principal d'aquesta estadística, elaborada per l'Idescat a partir dels arxius de Duanes, és presentar els fluxos comercials de les exportacions i importacions de productes industrials que concentren una despesa elevada en R+D, entre Catalunya i l'estranger. La font d'informació és el fitxer territorial d'operacions del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència d'Administració Tributària. Es tracta d'un arxiu amb la informació més rellevant derivada de les dades del document únic administratiu (DUA) i les declaracions Intrastat.

Dades bàsiques

Més informació

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Menéame
  • Digg

Compartiu aquesta adreça: https://idescat.cat/n2508

Sou aquí:

  • Novetats
  • Comerç amb l'estranger segons el contingut tecnològic (COMTEC). III/2016