Indicadors de rendibilitat del sector hoteler. 11/2017

La facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers (ADR) augmenta un 3,2% interanual a Catalunya al novembre del 2017 i es situa en 89,02 euros. Per marques turístiques, Paisatges Barcelona mostra la taxa de variació interanual més elevada amb un 15,0% seguida de Costa Brava amb un 12,9%, mentre que Terres de l'Ebre és l'única marca que mostra una taxa de variació negativa del 2,1%. D'altra banda, els ingressos per habitació disponible (RevPar) disminueixen un 1,7% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons l'Enquesta d'ocupació hotelera.

Amb motiu de la creació de la comarca del Moianès, els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja (que formaven part de la marca Costa Barcelona), a partir del gener del 2016 passen a integrar-se a la marca Paisatges de Barcelona. Aquest canvi d'assignació representa un trencament de sèrie amb els resultats dels períodes anteriors.

Els indicadors de rendibilitat del sector hoteler tenen com a objectiu proporcionar informació sobre els ingressos percebuts pels empresaris hotelers per la prestació del servei d'allotjament. Aquests indicadors permeten avaluar la política de preus del sector i s'utilitzen per a la presa de decisions.

Es defineixen dos indicadors:

ADR: Average Daily Rate (Tarifa mitjana diària) o Facturació mitjana per habitació ocupada.

RevPAR: Revenue per Available Room o Ingressos per habitació disponible.

El RevPar= ADR*Grau d'ocupació per habitacions.

La recollida de dades per al càlcul de l'ADR i del RevPAR es fa amb l'Enquesta d'ocupació hotelera (EOH) que realitza l'INE mensualment. L'Idescat fa una difusió mensual d'ambdós indicadors en l'àmbit de Catalunya i per categories i marques turístiques.

Dades bàsiques

Indicadors de conjuntura econòmica

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Menéame
  • Digg

Compartiu aquesta adreça: https://idescat.cat/n2842

Sou aquí:

  • Novetats
  • Indicadors de rendibilitat del sector hoteler. 11/2017