Saltar al contingut principal

Estadística de reproducció humana assistida

Codi: 05 03 07PAAE: 2018Tipus: consolidada

Àmbit: 05. Condicions de vida i protecció socialSubàmbit: 05 03. Salut

Organismes responsables: Departament de Salut

Organismes col·laboradors: —

Cost directe estimat: 83.000 €

Ressenya: Estadístiques bàsiques sobre el perfil de les usuàries de les tècniques de reproducció assistida a Catalunya, el tipus d'utilització i els resultats que s'obtenen amb les diverses tècniques emprades, a partir de la informació proporcionada pels centres sanitaris autoritzats per utilitzar aquestes tècniques.

Fases del procés estadístic: procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: establiment

Unitat d'informació: persones físiques

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: edat, dades sociodemogràfiques de les persones usuàries, característiques i resultats de les diverses tècniques

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya

Període de referència: 2016

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: desembre del 2018

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2018/050307

Compliment

Grau de compliment : L'actuació no s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Els resultats proporcionen informació sobre el procés assistencial de les persones que se sotmeten a una tècnica de Reproducció Humana Assistida (RHA) a Catalunya. El registre inclou el nombre i característiques dels centres, característiques del tractament i de les dones sotmeses al tractament in vitro, (receptores i donants d'òvuls), resultats dels embarassos obtinguts, nombre d'embrions congelats i activitat dels bancs de semen. Les dades permeten l'anàlisi des de dues òptiques: longitudinal i tranversal i la comparativa amb altres registres d'RHA. D'aquesta informació s'obtenen indicadors de resultats (taxes d'embaràs, etc.).

Referència temporal de les dades: 2016

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya

Resultats publicats:

Reproducció humana assistida

Motius de la falta de compliment:

S'han publicat les dades corresponents a l'any 2014. La realització d'aquesta actuació estadística s'ha interromput arran de la declaració del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social que anunciava la posada en marxa el SIRHA (Sistema d'Informació de Reproducció Humana Assistida) que incorpora en una mateixa base de dades un registre de donació de gàmetes, el registre de biovigilància i el registre d'activitat. Atès que la Direcció General de Planificació en Salut no té les competències en biovigilància s'ha considerat pertinent que el conjunt de registres passi a dependre de l'OCATT (Oficina Catalana de Trasplantaments). La previsió és que el SIRHA tingui cobertura de la totalitat dels centres a finals del 2019.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.