Saltar al contingut principal

Projecte Qualitas

Codi: 07 00 07PAAE: 2017Tipus: consolidada

Àmbit: 07. Metodologia i normalització

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: —

Cost directe estimat: 60.000 €

Ressenya: Durant l'any 2017 els treballs a desenvolupar se centraran en avançar en els actuals sistemes de metadades, de procés i de referència. Metadades de procés. Avançar i actualitzar l'actual catàleg de processos estadístics a càrrec de l'Idescat, en el marc del model GSBPM (Generic Statistical Business Process Model), estàndard internacional adoptat per Eurostat i la UNECE. Metadades de referència. Iniciar els treballs d'elaboració dels informes metodològics estandarditzats per disposar d'un sistema d'informació de la metodologia dels processos estadístics a càrrec de l'Idescat, en el marc del model GSIM (Generic Statistical Information Model). Aquest model d'informació complementa i completa el model GSBPM, d'acord amb els estàndards d'intercanvi d'informació acceptats com l'SDMX (Statistical Data and Metadata Exchange) definits a la Recomanació de la Comissió, de 23 de juny de 2009, sobre les metadades de referència per al Sistema estadístic Europeu.

Fases del procés estadístic: —.

Informant: —

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació: —

Variables principals: —

Desagregació territorial dels resultats: —

Període de referència: —

Periodicitat: —

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: —

Canal de difusió: —

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2017/070007

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Durant l'any 2017 els treballs s'han centrat en el desenvolupament dels actuals sistemes de metadades: de procés i de referència.

Pel que fa a metadades de procés: s'ha avançat i actualitzat l'actual catàleg de processos estadístics a càrrec de l'Idescat, en el marc del model GSBPM (Generic Statistical Business Process Model), estàndard internacional adoptat per Eurostat i la UNECE. Durant l'any 2017 l'Idescat ha treballat en l'anàlisi funcional per a la construcció i desenvolupament d'una aplicació de gestió dels processos estadístics del model de producció de l'Idescat, que s'ha completat a inicis de l'any 2018, donada la seva complexitat. Aquesta aplicació de gestió és una solució tecnològica que permet tenir centralitzada i emmagatzemada la informació de aquests processos i facilitar el seu manteniment, revisió i actualització amb una eina integrada en la intranet de l'Idescat.

Pel que fa a metadades de referència: s'han iniciat els treballs d'elaboració dels informes metodològics estandarditzats per disposar d'un sistema d'informació de la metodologia dels processos estadístics a càrrec de l'Idescat, en el marc del model GSIM (Generic Statistical Information Model).

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.