Nota de prensa: Comunicat

Nota de prensa

Arxius adjunts

Comunicat sobre el registre ordenat pel Jutjat d'Instrucció núm. 13 de Barcelona a la seu de l'Institut d'Estadística de Catalunya

El proppassat dia 5 de desembre, a les 9.35 h, es van personar a la seu de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), la lletrada titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, juntament amb agents de la Policia Nacional.

En arribar, van requerir la presència de Frederic Udina, director de l'Idescat, a qui la lletrada va lliurar una resolució del Jutjat d'entrada i registre de la seu de l'Idescat. L'objectiu era determinar si la Plataforma tecnològica Cerdà contenia dades censals que s'haguessin pogut utilitzar per al referèndum de l'1 d'octubre.

El director de l'Idescat els va facilitar immediatament l'accés als sistemes d'informació de l'Idescat. A les 9.45 h, els agents de la Policia Nacional van començar el registre dels sistemes informàtics, per al qual van comptar amb tota la col·laboració dels responsables i tècnics de cada àmbit requerit. Durant les 5 hores que va durar el registre, que va finalitzar a les 15.00 h, cap dels serveis de l'Idescat es va veure alterat.

El director de l'Idescat declara que únicament va rebre l'esmentada resolució d'entrada i registre, i  desmenteix les informacions aparegudes els darrers dies als mitjans de comunicació on s'afirma que l'Idescat prèviament havia rebut una diligència de petició d'informació i que s'havia negat a col·laborar.

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Menéame
  • Digg

Comparta esta dirección: http://idescat.cat/premsa/303493

Usted está aquí: