Saltar al contingut principal

7707 — Treballadors de l'elaboració del vi

    Els treballadors de l'elaboració del vi realitzen les operacions d'elaboració, criança i envasament de vins, aiguardents, licors i altres productes derivats, en les condicions establertes en els manuals de procediment i qualitat, manejant la maquinària i els equips corresponents i efectuant el seu manteniment de primer nivell.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Preparar i controlar les matèries primeres per iniciar el procés d'elaboració, seguint les pautes establertes en el manual de procediment i en les instruccions de treball.
    • Obtenir els mosts en les condicions i amb les característiques de qualitat i higiene requerides per a la seva posterior fermentació, assegurant els nivells de producció.
    • Controlar que les fermentacions dels mosts transcorrin d'acord amb els requeriments de cada elaboració, establerts en els manuals de procediment i les instruccions de treball.
    • Aplicar els tractaments físics i químics establerts en els manuals de procediment per estabilitzar i conservar els productes, garantint-ne la qualitat i higiene.
    • Efectuar l'acabat i la criança dels vins per aconseguir les característiques singulars i comercials del producte, garantint-ne la qualitat i higiene.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Cellerers vinícoles
    • Operaris en l'elaboració de vins

    Descendents

    Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.

    Proposta d'etiqueta curta

    Treballadors elaboració vi

    Correspondència amb CCO-94 (ca)
    Codi Descripció Particions
    7804 Treballadors de la conservació de fruites i verdures 3
    Correspondència amb CNO-2011 (es)
    Codi Descripció
    7707 Trabajadores de la elaboración del vino
    Correspondència amb CIUO-2008 (en)
    Codi Descripció Particions
    7514 Fruit, vegetable and related preservers 3
    <