Skip to main content

7707 — Treballadors de l'elaboració del vi

    Els treballadors de l'elaboració del vi realitzen les operacions d'elaboració, criança i envasament de vins, aiguardents, licors i altres productes derivats, en les condicions establertes en els manuals de procediment i qualitat, manejant la maquinària i els equips corresponents i efectuant el seu manteniment de primer nivell.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Preparar i controlar les matèries primeres per iniciar el procés d'elaboració, seguint les pautes establertes en el manual de procediment i en les instruccions de treball.
    • Obtenir els mosts en les condicions i amb les característiques de qualitat i higiene requerides per a la seva posterior fermentació, assegurant els nivells de producció.
    • Controlar que les fermentacions dels mosts transcorrin d'acord amb els requeriments de cada elaboració, establerts en els manuals de procediment i les instruccions de treball.
    • Aplicar els tractaments físics i químics establerts en els manuals de procediment per estabilitzar i conservar els productes, garantint-ne la qualitat i higiene.
    • Efectuar l'acabat i la criança dels vins per aconseguir les característiques singulars i comercials del producte, garantint-ne la qualitat i higiene.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Cellerers vinícoles
    • Operaris en l'elaboració de vins

    Descendants

    This heading has no descendants because it belongs to the most detailed level of the classification.

    Short tag proposal

    Treballadors elaboració vi

    Correspondence with CCO-94 (ca)
    Code Description Partitions
    7804 Treballadors de la conservació de fruites i verdures 3
    Correspondence with CNO-2011 (es)
    Code Description
    7707 Trabajadores de la elaboración del vino
    Correspondence with CIUO-2008 (en)
    Code Description Partitions
    7514 Fruit, vegetable and related preservers 3