Saltar al contenido principal

1421 — Directors i gerents de restaurants

    Els directors i gerents de restaurants planifiquen, organitzen i dirigeixen les activitats de prestació de serveis de menjador i de menjars preparats dels restaurants.

    Els operadors propietaris de petits cafès, restaurants i bars que exerceixen de cuiners o cambrers i no dediquen una part significativa del seu treball a la gestió del negoci o la supervisió dels seus empleats es classifiquen en el gran grup 5.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Planificar els menús per mitjà de consultes als caps de cuina (xefs) i als cuiners.
    • Planificar i organitzar reunions especials.
    • Organitzar la compra i el preu dels productes d'acord amb el pressupost.
    • Mantenir registres dels nivells d'existències i de les operacions financeres.
    • Vetllar perquè els menjadors, cuines i instal·lacions de conservació d'aliments compleixin els reglaments sanitaris i estiguin nets, siguin funcionals i presentin un aspecte adequat.
    • Mantenir contactes amb els clients per tal d'avaluar la seva satisfacció amb els menjars i amb el servei.
    • Seleccionar els cambrers i el personal de cuina, fixar els seus horaris de treball i ocupar-se de la seva formació i supervisió.
    • Fer les reserves, rebre els clients i ajudar-los a fer les comandes.
    • Negociar acords amb els clients i els proveïdors.
    • Vetllar pel compliment dels reglaments sobre salut i seguretat en el treball.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Directors de restaurants
    • Gerents de restaurants

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Cambrers i cuiners propietaris (vegeu 5000)
    • Caps de cuina (xefs) (vegeu 3734)
    • Gerents de bars i cafeteries (vegeu 1422)
    • Gerents de serveis d'àpats (vegeu 1429)

    Descendentes

    Esta rúbrica no tiene descendentes porque pertenece al nivel más detallado de la clasificación.

    Propuesta de hashtag corto

    Directors i gerents restaurants

    Correspondencia con CIUO-2008 (ca)
    Código Descripción Particiones
    1412 Gerents de restaurants 3
    Correspondencia con CNO-2011 (es)
    Código Descripción
    1421 Directores y gerentes de restaurantes
    Correspondencia con CIUO-2008 (en)
    Código Descripción Particiones
    1412 Restaurant managers 3
    </