Saltar al contenido principal

7703 — Forners, pastissers i confiters

    Els forners, pastissers i confiters elaboren diverses classes de pa, pastissos i altres productes a base de farina, així com xocolates i dolços.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Elaborar pa, galetes, pastissos i altres productes fets amb farina.
    • Elaborar a mà, amb l'ajuda d'estris i algunes màquines, dolços i llaminadures, barrejant sucre, xocolata i altres ingredients.
    • Combinar els ingredients mesurats en recipients de màquines de mescla, pastament o cocció.
    • Comprovar la qualitat de les matèries primeres per garantir que es compleixen les normes i especificacions.
    • Aplicar banys, glacejats i altres cobertures als productes fornejats, utilitzant espàtules o pinzells.
    • Comprovar la neteja dels equips i l'estat del local abans de la producció per garantir que es compleixi la normativa de salut i seguretat en el treball.
    • Vigilar les temperatures del forn i l'aspecte dels productes per determinar els temps de cocció.
    • Coordinar la preparació, càrrega, fornejat, descàrrega, retirada i refredament dels lots de pa, panets, pastissos i productes de confiteria.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Confiters
    • Flequer de fabricació
    • Pastissers de fabricació
    • Torroners
    • Xocolaters

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Cuiners assalariats (vegeu 5110)
    • Operadors de màquines d'elaborar pa (vegeu 8160)
    • Operadors de màquines d'elaborar productes de fleca (vegeu 8160)
    • Operadors de màquines d'elaborar productes de xocolata (vegeu 8160)

    Descendentes

    Esta rúbrica no tiene descendentes porque pertenece al nivel más detallado de la clasificación.

    Propuesta de hashtag corto

    Forners, pastissers i confiters

    Correspondencia con CCO-94 (ca)
    Código Descripción
    7802 Forners, pastissers i confiters
    Correspondencia con CIUO-2008 (ca)
    Código Descripción
    7512 Forners, pastissers i confiters
    Correspondencia con CNO-2011 (es)
    Código Descripción
    7703 Panaderos, pasteleros y confiteros
    Correspondencia con CIUO-2008 (en)
    Código Descripción
    7512 Bakers, pastry-cooks and confectionery makers