Saltar al contenido principal

2123 — Infermers obstetricoginecològics

  Els infermers obstetricoginecològics planifiquen, organitzen, presten i avaluen cures atencions de llevadoria abans i durant l'embaràs i el part, així com també amb posterioritat a aquests. Presten assistència a fi de reduir els riscos de la salut de les dones i els nounats, ja sigui treballant de manera independent o en equips amb altres professionals de la salut.

  Entre les seves tasques s'inclou:

  • Planificar, prestar i avaluar l'assistència i el suport a les mares i als nounats abans i durant l'embaràs i el part, així com després d'aquest, d'acord amb les pràctiques i les normes pròpies de la llevadoria moderna.
  • Assessorar i formar les dones i les famílies sobre salut, nutrició, higiene, exercici, part i plans d'emergència, lactància, cures infantils, planificació familiar i contracepció, estil de vida i altres aspectes relacionats amb l'embaràs i el part.
  • Avaluar l'evolució durant l'embaràs i el part, afrontar les complicacions i identificar aquells signes que indiquin la necessitat de remetre la pacient a un metge especialista en obstetrícia.
  • Supervisar l'estat de salut del nounat, afrontar les complicacions i identificar aquells signes que indiquin la necessitat de remetre el nounat a un metge especialista en neonatologia.
  • Supervisar el dolor i el malestar experimentat per les dones durant el treball de part i el part i alleujar-lo mitjançant l'ús d'una varietat de tractaments, inclòs l'ús de medicaments analgèsics.
  • Informar les autoritats del naixement d'acord amb la normativa legal i professional.
  • Dur a terme investigacions sobre pràctica i procediments de les cures de llevadoria i difondre'n els resultats a través d'articles científics, informes i similars.
  • Planificar i realitzar activitats educatives sobre llevadoria a hospitals i establiments de la comunitat.

  Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

  • Infermers obstetricoginecològics
  • Professionals d'obstetrícia

  Descendentes

  Esta rúbrica no tiene descendentes porque pertenece al nivel más detallado de la clasificación.

  Propuesta de hashtag corto

  Infermers obstetricoginecològics

  Correspondencia con CCO-94 (ca)
  Código Descripción Particiones
  2720 Infermers 3
  Correspondencia con CIUO-2008 (ca)
  Código Descripción
  2222 Professionals d'obstetrícia
  Correspondencia con CNO-2011 (es)
  Código Descripción
  2123 Matronos
  Correspondencia con CIUO-2008 (en)
  Código Descripción
  2222 Midwifery professionals