Saltar al contenido principal

7704 — Treballadors del tractament de la llet i l'elaboració de productes lactis, inclosos els gelats

    Els treballadors del tractament de la llet i l'elaboració de productes lactis, inclosos els gelats, fabriquen mantega i diversos tipus de formatge, crema o altres productes lactis.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Bullir o pasteuritzar la llet per aconseguir el contingut de matèria grassa especificat.
    • Separar la nata de la llet i batre-la per fer mantega.
    • Abocar en la llet les quantitats mesurades de ferment i d'altres ingredients.
    • Quallar la llet, escalfar la quallada fins que prengui la consistència desitjada, escórrer l'aigua i posar el formatge en els motlles per formar-los per pressió.
    • Salar el formatge i foradar-lo o untar-lo amb un bany de cultiu per afavorir el creixement de la floridura.
    • Col·locar els blocs de formatge en prestatges, i girar-los periòdicament, perquè es madurin.
    • Vigilar la qualitat dels productes abans d'envasar-los i inspeccionar-los, prenent mostres i ajustant les condicions de tractament en cas necessari.
    • Registrar les quantitats d'ingredients utilitzats, els resultats de les proves i els cicles temporals.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Formatgers artesans
    • Gelaters artesans
    • Mantegaires artesans

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Operadors de màquines d'elaborar productes lactis (vegeu 8160)
    • Operadors de màquines per al tractament de la llet (vegeu 8160)

    Descendentes

    Esta rúbrica no tiene descendentes porque pertenece al nivel más detallado de la clasificación.

    Propuesta de hashtag corto

    Treballadors tractament llet i elaboració lactis

    Correspondencia con CIUO-2008 (ca)
    Código Descripción
    7513 Operaris de l'elaboració de productes lactis
    Correspondencia con CIUO-2008 (en)
    Código Descripción
    7513 Dairy-products makers