Saltar al contingut principal

Aquesta taula conté la llista de la Divisió Estadística de Nacions Unides (UNSD) dels països i altres territoris del món, consultable des del gener del 1999.

El terme "país" s'identifica amb el concepte d'Estat sobirà, internacionalment reconegut per l'ONU. El terme "altres territoris" inclou territoris sense Estat, generalment molt allunyats en distància de l'Estat del qual són dependents (per exemple, els territoris d'ultramar de França o del Regne Unit).

La codificació és amb tres dígits numèrics, amb salts de quatre en quatre, que responen inicialment a l'ordenació alfabètica general en anglès, tot i que amb el pas del temps s'hi han afegit nous països o hi ha hagut altres modificacions. Precisament, els salts de quatre en quatre en el sistema de codificació deixen codis sense assignar a fi de poder utilitzar-los per codificar nous països a mesura que es van donant d'alta.

Les denominacions són en català, revisades per l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans i aprovades per la seva Secció Filològica.

La llista s'actualitza periòdicament, d'acord amb el seguiment de les actualitzacions publicades a la llista de països del web de la UNSD.