Saltar al contingut principal

Conveni 003/2021

CONVENI ESPECÍFIC DE COOPERACIÓ EDUCATIVA PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES (CURRICULARS) EN ENTITATS COL·LABORADORES

El Sr. Joan Carbonell Manils, com a degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, en nom i representació de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb NIF Q0818002H, amb domicili a Campus universitari, s/n, 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), per delegació del rector segons la resolució de 9 de desembre de 2020.

El Sr. Xavier Cuadras i Morató, com a director, de l'Institut d'Estadística de Catalunya, que actua en nom, representació i interès d'aquest organisme, segons nomenament publicat per Decret 120/2019, de 28 de maig, i en virtut de les facultats que li són atorgades per l'article 7 del Decret 24/2014, de 25 de febrer, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de Catalunya, domiciliat a Via Laietana, 58, de 08003 Barcelona, amb CIF Q5850015-H.

El Sr.  , amb DNI/NIE  , estudiant del Màster en Geoinformació a la Facultat de Filosofia i Lletres, amb domicili a  .

Les parts reconeixen que tenen les condicions necessàries per a la signatura d'aquest conveni d'acord amb la normativa següent:

  • El Reial decret 592/2014, d'11 de juliol, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris.
  • L'Estatut de l'estudiant universitari, aprovat per Reial decret 1791/2010 de 30 de desembre.
  • La normativa de pràctiques acadèmiques externes, aprovada pel Consell de Govern de la UAB el 10 de desembre de 2014.

I, en conseqüència, formalitzen aquest conveni conforme als ACORDS següents:

1. Condicions de les pràctiques

Assignatura: Pràctiques externes • Codi: 43855 • Nombre de crèdits: 6 • Total d'hores: 150 • Data d'inici 06 d'abril de 2021 • Data de finalització(tenint en compte que l'estudiant té dret al règim de permisos establert per la legislació vigent): 11 de juny de 2021 • Dies de la setmana: de dilluns a divendres • Horari: matins • Total hores dia: 4 hores • Lloc (adreça) on es duran a terme: Via Laietana, 58, 08003 Barcelona (també es portaran a terme de manera virtual) • Departament/Àrea/Servei on es duran a terme: Registre estadístic de territori • Ajut a l'estudi (€/hora): No se'n preveu

2. Projecte formatiu de l'estada de pràctiques

Motivació i objectiu de l'estada de pràctiques: participar en el desenvolupament d'una aplicació java basat en postGISl i geoserver per la visualització d'un conjunt de dades de mobilitat • Tasques i funcions: desenvolupar certes parts de la aplicació, disseny de la base de dades espacial i anàlisi del rendiment • Forma prevista de seguiment per part de la tutora de l'entitat col·laboradora: establiment del pla de treball i cronograma de tasques. Reunions setmanals de seguiment.

Competències que ha d'adquirir l'estudiant durant l'estada de pràctiques:

  • Competències bàsiques: desenvolupament del pensament i del raonament crític SI/NO • comunicació efectiva SI/NO • desenvolupament d'estratègies d'aprenentatge autònom SI/NO • respecte per la diversitat i la pluralitat d'idees, de persones i de situacions SI/NO • generació de propostes innovadores i competitives en la recerca i en l'activitat professional SI/NO
  • Competències genèriques i/o específiques (les competències establertes per la Universitat per a cada un dels estudis es troben a la pàgina web de la UAB (dins de cada titulació, a la pestanya Pla d'estudis > Competències): Desenvolupar la capacitat d'organitzar i gestionar tècnicament fases d'un projecte d'aplicació de sistemes d'informació geogràfica • Comprendre de forma detallada els fonaments físics de l'observació de la Terra i ser capaç d'aplicar-los a l'anàlisi i tractament de les dades adquirides, així com conèixer els principals tipus de plataformes i sensors, i identificar els sensors idonis per a cada tipus d'estudi i aplicació • Analitzar les necessitats i requeriments per definir i desenvolupar serveis d'informació • Assumir la capacitat de gestionar i valoritzar el conjunt de tasques i treballs que comporta el desenvolupament de projectes tècnics, especialment pel que fa a la gestió del temps i donar prioritat a tasques • Tenir la capacitat per portar a terme la planificació de projectes, tant des del vessant estratègic com de valoració i elecció del conjunt de recursos i tecnologia a aplicar • Adquirir la capacitat per integrar-se en equips de treball multidisciplinaris • Assumir la capacitat i habilitat tècnica per a la integració de tecnologies de la informació.

3. Tutor de l'entitat col·laboradora

L'entitat col·laboradora designa com a tutor/a de les pràctiques el Sr.  , en qualitat de planificadora lingüística, i queda nomenat/da com a tutor/a de pràctiques externes de la UAB. Les seves obligacions són fixar el pla de treball de l'estudiant, vetllar per la seva formació, informar-lo de la normativa d'interès, especialment la de seguretat i riscos laborals, fer el seguiment de l'estada i avaluar la seva activitat de conformitat amb la normativa de pràctiques acadèmiques externes de la UAB.

4. Tutor acadèmic

La Universitat Autònoma de Barcelona designa com a tutor/a de les pràctiques la Sra.  , en qualitat de coordinadora de pràctiques externes del Màster en Geoinformació.

5. Informes

Un cop finalitzades les estades de pràctiques, l'estudiant i el/la tutor/a de l'entitat col·laboradora han d'elaborar una memòria i un informe final i presentar-lo en el termini màxim de 15 dies, segons el model establert per la Universitat al web http://www.uab.cat/web/estudiar/grau/informacio-academica/practiques-externes-1345662180331.html.

6. Inexistència de relació laboral

La realització de les pràctiques no comporta cap relació laboral ni funcionarial ni implica prestació de serveis per part de l'estudiant. Les pràctiques previstes en aquest conveni tenen una naturalesa estrictament acadèmica.

7. Dades de caràcter personal

Les parts es comprometen a tractar les dades personals a les quals tinguin accés amb motiu del desenvolupament del projecte formatiu objecte d'aquest document de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679, del Parlament europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i la lliure circulació d'aquestes dades (RGPD), i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals (LOPDGDD) en compliment dels principis del tractament i la seva licitud, i garantint l'exercici dels drets que l'RGPD i la LOPDGDD reconeixen a les persones titulars de les dades.

Així mateix, les parts han d'aplicar les mesures tècniques i organitzatives necessàries per garantir la seguretat de les dades, especialment la seva confidencialitat, integritat i disponibilitat, i evitar-ne l'alteració, la pèrdua o els tractaments o l'accés no autoritzats.

9. Rescissió del conveni

En qualsevol moment, si concorren causes que així ho recomanin, es pot rescindir el conveni per iniciativa de qualsevol de les parts.

10. Resolució de conflictes

Qualsevol controvèrsia que pugui sorgir de l'aplicació, la interpretació o l'execució del conveni s'ha de resoldre de mutu acord entre les parts. Si això no és possible, es posarà en coneixement i sota la competència de l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu corresponent.

Amb la signatura d'aquest document tant l'estudiant participant en el programa de pràctiques com l'entitat col·laboradora accepten les condicions recollides en aquest document i manifesten que coneixen la normativa aplicable, així com els seus drets i les seves obligacions.

I com a prova de conformitat, les parts signen el present conveni en tres exemplars, en el lloc i la data esmentats més avall.

Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 25 de març de 2021.

Per la Universitat Autònoma de Barcelona
Sr. Joan Carbonell Manils. Degà
L'estudiant
 
Per l'entitat col·laboradora
Dr. Xavier Cuadras i Morató. Director de l'Institut d'Estadística de Catalunya