Saltar al contingut principal

Conveni 017/2022

ADDENDA AL CONTRACTE PROGRAMA ENTRE L'ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I L'INSTITUT CARTOGRÀFIC I GEOLÒGIC DE CATALUNYA PER A L'ADEQUACIÓ DE LA DIGITALITZACIÓ DE LA DELIMITACIÓ DE LES UNITATS ESTADÍSTIQUES, ANY 2022

REUNITS

D'una part, el Sr. Xavier Cuadras i Morató, director de l'Institut d'Estadística de Catalunya, en nom i representació d'aquest organisme segons el nomenament publicat pel Decret 120/2019, de 28 de maig, i en virtut de les facultats que li són atorgades per l'article 7 del Decret 24/2014, de 25 de febrer, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

D'una altra part, la senyora Miriam Moysset i Gil, amb DNI núm. 40.532.483-C, Directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat, adscrita al Departament de Territori, i creada per la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, amb domicili al Parc de Montjuïc de Barcelona i NIF Q-0801980-D, fent ús de les facultats que té concedides d'acord amb l'escriptura d'apoderament atorgada davant el Notari de l'Il·lustre Col·legi de Barcelona, Adolfo Bujarrabal Antón, en data disset de novembre de dos mil vint-i-dos i amb número de protocol 2142/2022.

Ambdues parts es reconeixen mútuament competència i capacitat per formalitzar la present addenda al Contracte programa III signat en data 10 de gener de 2019 entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i al respecte

EXPOSEN

  1. Que mitjançant l'Acord de Govern de 20 de desembre de 2018, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el Contracte programa III entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (en endavant, ICGC).
  2. Que en data 10 de gener de 2019 es va signar el Contracte programa III entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya i l'ICGC.
  3. Que en la clàusula cinquena del Contracte programa III de l'ICGC (en endavant CP) es faculten els departaments de la Generalitat de Catalunya i els ens públics que en depenen a formalitzar addendes al CP.
  4. Que l'Institut d'Estadística de Catalunya (en endavant, Idescat) és l'òrgan estadístic de la Generalitat i té assignades, entre altres funcions, la d'adaptar, normalitzar, revisar i establir les referències territorials i els trams de desagregació estandarditzats de conformitat amb la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, marc de referència per a la coordinació de les institucions públiques de Catalunya implicades en el procés estadístic.
  5. Que l'ICGC, en compliment de les seves tasques, té interès a produir bases de dades geogràfiques que permetin referenciar al territori la informació abans esmentada, amb l'objectiu de fer possible el seu ús en l'àmbit dels sistemes d'informació geogràfica.
  6. Que el Decret 1/2022, de 4 de gener, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2022, estableix la "Georeferenciació del seccionat municipal" (codi 09 00 01) com una actuació estadística de la qual l'Idescat i l'ICGC són els organismes responsables, i que es reprodueix a l'annex 1 d'aquesta addenda.
  7. Que l'Idescat i l'ICGC estimen una coincidència d'interessos per a l'actualització de la base digital de l'adequació de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques per a l'any 2022, i estan interessats a formalitzar una addenda al CP.

I, en conseqüència, les parts formalitzen aquesta addenda, que es regeix per les següents

CLÀUSULES

1. Denominació del projecte i objectiu de l'addenda

Denominació del Projecte

Adequació de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de les dades corresponents a 2022.

Objectiu de l'addenda

La present addenda al CP de l'ICGC regula les relacions recíproques tècniques, econòmiques i financeres entre l'Idescat i l'ICGC en relació a l'execució de les actuacions necessàries per portar a terme el projecte indicat a l'apartat anterior.

2. Descripció del Projecte

S'adequarà la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques corresponents a 2022.

Les especificacions tècniques per a aquests treballs de seguiment s'especifiquen en la clàusula 4 d'aquesta addenda.

3. Durada del Projecte i vigència de l'addenda

La present addenda entrarà en vigor en el moment de la seva signatura i es mantindrà vigent fins a la completa execució del Projecte, que es produirà no més tard del dia 31 de desembre de 2022.

4. Programa de treball i compromisos de les parts

Programa de treball

Per tal d'assolir l'objecte d'aquesta addenda, el programa de treball conjunt preveu, durant la vigència de l'addenda, portar a terme l'anàlisi de l'adequació de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de Catalunya corresponents a l'any 2022 i la seva adequació a la Base Municipal 1:5.000 de Catalunya, base oficial i propietat de l'ICGC.

Compromisos de les parts

L'Idescat aportarà la base corresponent a la delimitació dels límits estadístics relatius a l'adequació de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de l'any 2022 i finançarà els treballs objecte d'aquesta addenda mitjançant transferència a l'ICGC de sis mil set-cents vuitanta-nou euros amb seixanta-tres cèntims (6.789,63 €).

L'ICGC assumirà amb els seus propis recursos els següents treballs:

  • Anàlisi de la informació proporcionada per l'Idescat.

  • Adequació de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de l'any 2022 a la Base Municipal 1:5.000 de Catalunya.

  • Preparació dels fitxers de descàrrega, generació i publicació dels WMS de les dades corresponents a l'any 2022, juntament amb les ja publicades del període 2002–2021.

  • Creació de la base digital dels límits de l'adequació de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques, que contindrà els polígons corresponents a les seccions i districtes de l'any 2022, i cada un d'aquests tindrà associat el codi identificatiu corresponent.

    La base digital amb la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de Catalunya contindrà els polígons corresponents a la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques dels anys esmentats, i cada un d'aquests tindrà associat el codi identificatiu corresponent. L'actualització de la base digital de la delimitació cartogràfica de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de Catalunya estarà referenciada a la Base topogràfica 1:5.000 i a la Base de límits administratius 1:5.000, totes dues de l'ICGC, i es prepararà en format Shape d'ESRI.

  • Lliurament d'un fitxer en format Shape d'ESRI configurat i preparat per ser enllaçat amb l'Idescat i generació i publicació dels WMS.

Ambdues parts es comprometen a atendre les reunions de coordinació i els compromisos adquirits amb l'altra part.

5. Finançament

La realització de l'objecte de la present addenda comportarà la compensació de costos a càrrec de la partida pressupostària D/440756501/5831/0000, habilitada en el pressupost de despeses de l'Idescat i a favor de l'ICGC, de 6.789,63 euros.

La realització de l'objecte de la present addenda es farà d'acord amb la distribució de costos que es reprodueix a l'annex 2 d'aquesta addenda.

6. Mecanismes de seguiment dels projectes i avaluació dels resultats

Igual que per als projectes especificats en el CP, s'estableixen els següents indicadors per als projectes que abasta aquesta addenda a fi i efecte que la Comissió de Seguiment establerta a la clàusula 17 del CP (en endavant, Comissió de Seguiment) pugui seguir i avaluar-ne l'execució:

Tasca Unitat Unitats previstes
Adequació dels límits estadístics Actualització 1

Es constitueix una comissió tècnica de seguiment entre ambdós organismes, integrada per un membre designat per cadascuna de les parts, que tindrà per objecte el seguiment i l'impuls de les clàusules d'aquesta addenda. Al mateix temps, la comissió acreditarà, amb caràcter previ a efectuar-se el pagament compromès per l'Idescat, el desenvolupament dels treballs i les activitats acordades en l'esmentada addenda.

Per part de l'Idescat, la persona designada és un estadístic de gestió de l'Àrea d'Estàndards i Qualitat de la Subdirecció General de Producció i Coordinació. Per part de l'ICGC, la persona designada és el cap de la Unitat de Gestió de Projectes amb la Generalitat de Catalunya. A les reunions de la comissió podran assistir-hi altres persones, quan ho acordin així ambdues parts, en cas que s'estimi convenient.

7. Propietat del servei o serveis

Les dades aportades per l'ICGC i per l'Idescat per a la realització de les tasques contemplades en aquesta addenda són propietat de l'entitat que les ha aportades.

Ambdues institucions tindran la propietat compartida de la base de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de Catalunya que resulta d'aquesta addenda.

Totes dues institucions podran difondre sense autorització de l'altra la base de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques de Catalunya, però esmentant-ne sempre la copropietat.

8. Revisió de l'addenda

Depenent de l'execució de l'addenda, la Comissió de Seguiment del CP podrà proposar les mesures correctores oportunes i, si escau, la revisió corresponent quan circumstàncies sobrevingudes impedeixin la consecució dels objectius o el compliment dels compromisos previstos.

9. Règim jurídic i normatiu

Aquesta addenda té naturalesa administrativa. Els dubtes que es puguin plantejar sobre la seva interpretació es resoldran per acord mutu entre les parts.

Per a tot el que no s'hagi previst en el clausulat d'aquesta addenda, les parts es sotmetran al que preveu el CP.

Com a prova de conformitat amb les clàusules precedents, es firma aquesta addenda al CP de manera electrònica a Barcelona, i a un sol efecte, en la data de la darrera de les signatures efectuada.

Xavier Cuadras Morató
Director de l'Institut d'Estadística de Catalunya
Miriam Moysset i Gil
Directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Annex 1. Fitxa PAAE 2022 Georeferenciació del seccionat municipal

Georeferenciació del seccionat municipal

Àmbit
09 Georeferenciació i estadística de base territorial
Subàmbit
09 00 Georeferenciació i estadística de base territorial
Codi
09 00 01
Tipus d'actuació
Consolidada
Organismes responsables
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Institut d'Estadística de Catalunya
Organismes col·laboradors
Ens locals de Catalunya, Institut Nacional d'Estadística
Cost directe estimat
12.000 €
Ressenya de l'actuació

Recopilació de la informació cartogràfica i georeferenciació anual de les modificacions inframunicipals (districtes i seccions) dels municipis de Catalunya, amb la possibilitat de descàrrega via web del seccionat digitalitzat corresponent a l'any 2022.

Origen de la informació
Arxius i registres administratius que es preveu utilitzar
Variables principals a investigar
Desagregació territorial dels resultats
Període de referència
Periodicitat
Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics
Canal de difusió
https://idescat.cat/codis/?id=50&n=24&inf=s

Annex 2. Cost desglossat dels treballs sobre adequació de la digitalització de la delimitació de les unitats estadístiques, any 2022

Elements de cost %
1. Anàlisi de la informació de l'INE (50% ICGC i 50% Idescat) 2.109,84 € 15,54%
2. Generació de la base censal anual a partir de la de l'any anterior i la de la base de l'INE (100% ICGC) 5.007,99 € 36,88%
3. Resolució de problemes (62% ICGC i 38% Idescat) 3.012,00 € 22,18%
4. Preparació del lliurament de la base (100% ICGC) 685,04 € 5,04%
5. Seguiment del projecte (50% ICGC i 50% Idescat) 1.370,08 € 10,09%
6. Adaptació a la Base municipal 1:5.000 de la data de referència (100% ICGC) 1.394,31 € 10,27%
TOTAL 13.579,26 € 100,00%

Finançament

Idescat: 9.674,15 € (2.884,52 € en recursos humans propis i 6.789,63 € d'aportació a l'ICGC) = 72,68%.

ICGC: 3.636,21 € (10.694,74 € en recursos humans propis menys 6.789,63 € d'aportació de l'Idescat) = 27,32 %

Elements de cost Idescat ICGC Total
1. Anàlisi de la informació de l'INE (50% ICGC i 50% Idescat) 1.054,92 € 1.054,92 € 2.109,84 €
2. Generació de la base censal anual a partir de la de l'any anterior i la de la base de l'INE (100% ICGC) 5.007,99 € 5.007,99 €
3. Resolució de problemes (62% ICGC i 38% Idescat) 1.144,56 € 1.867,44 € 3.012,00 €
4. Preparació del lliurament de la base (100% ICGC) 685,04 € 685,04 €
5. Seguiment del projecte (50% ICGC i 50% Idescat) 685,04 € 685,04 € 1.370,08 €
6. Adaptació a la Base municipal 1:5.000 de la data de referència (100% ICGC) 1.394,31 € 1.394,31 €
2.884,52 € 10.694,74 € 13.579,26 €
Aportacions 6.789,63 € −6.789,63 €
Total 9.674,15 € 3.636,21 € 13.310,36 €

L'Idescat fa una aportació 6.789,63 € per cobrir un 66% (aprox.) dels 10.694,74 € de costos humans i materials de l'ICGC, a fi d'equilibrar les proporcions d'aportació als 9.674,15 € a càrrec de l'Idescat i 3.636,21 € a càrrec de l'ICGC.

Costos

Costos de l'Idescat:

Punt 1: 1.054,92 € (57,39 hores de tècnic de gestió)

Punt 3: 1.144,56 € (62,27 hores de tècnic de gestió)

Punt 5: 685,04 € (27,09 hores de tècnic superior)

Costos de l'ICGC:

Punt 1: 693,11 € (20,50 hores de titulat superior), 42,55 € (1 hora de responsable de projecte) i 319,26 € d'estructura = 1.054,92 €.

Punt 2: 3.279,57 € (97 hores de titulat superior), 212,75 € (5 hores de responsable de projecte) i 1.515,67 € d'estructura = 5.007,99 €.

Punt 3: 1.217,16 € (36 hores de titulat superior), 85,10 € (2 hores de responsable de projecte) i 565,18 € d'estructura = 1.867,44 €.

Punt 4: 456,44 € (13,50 hores de titulat superior), 21,28 € (0,5 hora de responsable de projecte) i 207,32 € d'estructura = 685,04 €.

Punt 5: 456,44 € 13,50 hores de titulat superior), 21,28 € (0,5 hora de responsable de projecte) i 207,32 € d'estructura = 685,04 €.

Punt 6: 929,78 € (27,50 hores de titulat superior), 42,55 € (1 hora de responsable de projecte) i 421,98 € d'estructura = 1.394,31 €.