Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat. T1/2017

L'Idescat publica per primera vegada l'estadística Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat. Al primer trimestre del 2017, els residents a la resta de l'Estat han realitzat 948,5 milers de viatges amb destí a Catalunya, xifra que representa una disminució del 8,1% interanual. Cal tenir present l'efecte Setmana Santa, atès que aquest any ha tingut lloc a l'abril i al 2016, al març. La Comunitat de Madrid, Aragó i la Comunitat Valenciana són les principals comunitats autònomes de procedència (amb 209,6, 153,4 i 102,7 milers de viatges, respectivament).

La durada mitjana dels viatges ha estat de 3,6 nits, amb una despesa total de 317 milions d'euros, un 1% més que al mateix trimestre del 2016; això suposa una despesa de 335 euros per persona i una despesa diària per persona de 94 euros.

El nombre d'excursions a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat se situa en 126,0 milers al primer trimestre del 2017, un 8,9% menys que al mateix trimestre de l'any anterior. La despesa de les excursions se situa en 13 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 4,4% respecte a un any enrere, i la despesa mitjana per persona és de 99 euros, dada que representa un increment interanual del 14,6%.

L'estadística Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat ofereix informació trimestral i anual del nombre de viatges turístics amb destinació principal a Catalunya realitzats pels residents de la resta de l'Estat, i la despesa associada a aquests viatges.

La consulta interactiva d'aquesta estadística permet encreuar diverses variables relacionades amb les principals característiques dels viatges: comunitat autònoma de residència, durada, motiu, tipus d'allotjament principal, forma d'organització, tipus de viatge i mitjà de transport. En els casos en què es pot calcular, també ofereix la variació interanual de cada variable. El període de les dades és el mes en què s'acaba el viatge, amb independència de la durada.

L'Idescat realitza una explotació trimestral de l'Enquesta de turisme de residents de l'INE.

L'estadística Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat és una activitat estadística inclosa en el Pla estadístic de Catalunya 2017-2020 (codi 03 08 08).

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Menéame
  • Digg

Compartiu aquesta adreça: https://idescat.cat/n2683

Sou aquí:

  • Novetats
  • Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat. T1/2017