Comerç amb l'estranger segons contingut tecnològic. T3/2017

Les exportacions catalanes de productes industrials han augmentat en tots els nivells tecnològics, encapçalats pel nivell mitjà baix, el tercer trimestre del 2017 en relació amb el mateix període de l'any anterior.

Les exportacions d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 1.651,8 milions d'euros al tercer trimestre del 2017, xifra que representa un augment interanual del 3,3%, i les vendes de productes industrials de nivell mitjà alt (7.595,6 milions d'euros) han augmentat un 3,7% interanual. Les exportacions de productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.511,8 milions d'euros, són les que més han augmentat amb relació al mateix trimestre de l'any anterior (27,8%). Finalment, els productes de baix contingut tecnològic han assolit un valor de 4.379,2 milions d'euros, xifra que representa un augment interanual del 3,5%.

D'altra banda, al tercer trimestre del 2017, les compres a l'estranger de productes industrials han augmentat en tots els nivells tecnològics. Les importacions d'alt contingut tecnològic s'han incrementat un 3,5% interanual, els productes de nivell mitjà alt un 5,3%, els de nivell tecnològic mitjà baix un 6,2% i els de nivell baix un 5,2%.

L'objectiu principal d'aquesta estadística, elaborada per l'Idescat a partir dels arxius de Duanes, és presentar els fluxos comercials de les exportacions i importacions de productes industrials que concentren una despesa elevada en R+D, entre Catalunya i l'estranger. La font d'informació és el fitxer territorial d'operacions del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència d'Administració Tributària. Es tracta d'un arxiu amb la informació més rellevant derivada de les dades del document únic administratiu (DUA) i les declaracions Intrastat.

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Menéame
  • Digg

Compartiu aquesta adreça: https://idescat.cat/n2822

Sou aquí:

  • Novetats
  • Comerç amb l'estranger segons contingut tecnològic. T3/2017