Indicadors de rendibilitat del sector hoteler. 04/2018

La facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers (ADR) augmenta un 1,1% interanual a Catalunya a l'abril del 2018 i se situa en 91,91 euros.

Per marques turístiques, Val d’Aran mostra la taxa de variació interanual més elevada amb un 18,1% seguida de Pirineus amb un 5,3%. D'altra banda, els ingressos per habitació disponible (RevPar) decreixen un 5,5% respecte al mateix mes de l'any anterior i se situen en 59,17 euros, segons l'Enquesta d'ocupació hotelera.

Cal tenir present l'efecte Setmana Santa, atès que aquest any s'ha celebrat entre els mesos de març i abril i al 2017 es va celebrar a l’abril.

Amb motiu de la creació de la comarca del Moianès, els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja (que formaven part de la marca Costa Barcelona), a partir del gener del 2016 passen a integrar-se a la marca Paisatges de Barcelona. Aquest canvi d'assignació representa un trencament de sèrie amb els resultats dels períodes anteriors.

Els indicadors de rendibilitat del sector hoteler tenen com a objectiu proporcionar informació sobre els ingressos percebuts pels empresaris hotelers per la prestació del servei d'allotjament. Aquests indicadors permeten avaluar la política de preus del sector i s'utilitzen per a la presa de decisions.

Es defineixen dos indicadors:

ADR: Average Daily Rate (Tarifa mitjana diària) o Facturació mitjana per habitació ocupada.

RevPAR: Revenue per Available Room o Ingressos per habitació disponible.

El RevPar= ADR*Grau d'ocupació per habitacions.

La recollida de dades per al càlcul de l'ADR i del RevPAR es fa amb l'Enquesta d'ocupació hotelera (EOH) que realitza l'INE mensualment. L'Idescat fa una difusió mensual d'ambdós indicadors en l'àmbit de Catalunya i per categories i marques turístiques.

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Menéame
  • Digg

Compartiu aquesta adreça: https://idescat.cat/n2962

Sou aquí:

  • Novetats
  • Indicadors de rendibilitat del sector hoteler. 04/2018