Comerç amb l'estranger segons contingut tecnològic. T1/2018

Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 17.393,2 milions d'euros el primer trimestre del 2018, xifra que representa un augment del 2,9% respecte del mateix període de l'any anterior. Per nivells tecnològics, les exportacions d'alta tecnologia han disminuït un 4,4% interanual, les de nivell tecnològic mitjà alt han crescut un 7,3%, les de nivell mitjà baix han disminuït un 1,5% i les de baix contingut tecnològic han augmentat lleugerament, un 0,3%.

Les importacions dels productes industrials han assolit un valor de 20.235,4 milions d'euros, xifra que representa un creixement interanual del 4,6%. Tots els nivells tecnològics han augmentat les compres a l’estranger, excepte els de baix contingut tecnològic (−0,2%). Les compres d'alta tecnologia han augmentat un 7,2%, seguides de les de nivell tecnològic mitjà baix (7,1%) i mitjà alt (5,5%).

L'objectiu principal d'aquesta estadística, elaborada per l'Idescat a partir dels arxius de Comerç amb l'estranger, és presentar els fluxos comercials de les exportacions i importacions de productes industrials que concentren una despesa elevada en R+D, entre Catalunya i l'estranger. La font d'informació és el fitxer territorial d'operacions del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència d'Administració Tributària. Es tracta d'un arxiu amb la informació més rellevant derivada de les dades del document únic administratiu (DUA) i les declaracions Intrastat.

Sou aquí:

  • Novetats
  • Comerç amb l'estranger segons contingut tecnològic. T1/2018
  • Twitter
  • LinkedIn