Saltar al contingut principal

Convocatòria del 12è concurs Planter de Sondeigs i Experiments

La 12a edició del concurs Planter de Sondeigs i Experiments per a treballs d'estadística realitzats per estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius del curs 2020-2021 ha obert avui el termini d'inscripcions per donar més marge a la participació. El període d'inscripció finalitzarà el 26 de març de 2021.

Aquest concurs és organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb el suport de l'Idescat. El seu objectiu principal és despertar en els estudiants la curiositat per l'estadística com a eina fonamental en la recerca, tant en ciències experimentals com en ciències socials.

El concurs compta amb quatre premis per als millors treballs que es presentin fins al 22 d'abril del 2021: categoria 1r i 2n d'ESO, categoria 3r i 4t d'ESO, categoria batxillerat i cicles formatius i un premi especial atorgat per l'Idescat al millor treball (de qualsevol curs) d'entre els que utilitzin dades de l'estadística pública, ja siguin de les disponibles al web del mateix Idescat o d'altres webs equivalents (INE, Eurostat, instituts d'estadística d'altres comunitats autònomes, etc.). Els premis es lliuraran el 28 de maig de 2021.

La novetat d'aquesta edició és que, amb motiu de l'Any Facultat de Matemàtiques i Estadística 2020-2021, dedicat a Florence Nightingale, hi haurà una menció especial per a aquells treballs relacionats amb la salut i les dades.