Saltar al contingut principal

Lliurament dels premis del 13è concurs Planter de Sondeigs i Experiments

El dijous 2 de juny es va celebrar l'acte de lliurament de premis i diplomes del 13è concurs Planter de Sondeigs i Experiments, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que compta amb el suport i la participació, entre d'altres, de l'Idescat.

El primer premi de la categoria 1r i 2n d'ESO va ser per al treball que porta per títol Galàxies. Relació entre el bulb i el seu halode, de l'Institut Torre Vicens. El guanyador de la categoria 3r i 4t d'ESO va ser el treball Census At School BCN-NY, de l'Institut Salvador Espriu. Finalment, el primer premi de la categoria Batxillerat i cicles formatius el va aconseguir el treball titulat Estrès: la cendra de la generació del futur, de l'Escola Virolai.

A més, el premi especial que atorga l'Idescat al millor treball (de qualsevol curs) d'entre els que han utilitzat dades de l'estadística pública el va obtenir el treball titulat Lo que la pandemia ha escondido, de l’Escola Arrels.

Aquest any s'hi ha introduït una novetat: tots els treballs que es presentaven al concurs podien incorporar un vídeo amb una breu explicació. Les mencions especials als millors vídeos presentats van ser per Separem bé?, del Col·legi Regina Carmeli; Esborres bé?, del Col·legi Bon Pastor; La personalitat i la presa de decisions, del Col·legi Bon Pastor; i Contaminació turística, de l'Escola Dominiques Barcelona.