Saltar al contingut principal

Indicadors dels objectius de desenvolupament sostenible de les NU per a Catalunya. Nous indicadors

L'Idescat i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible incorporen nous indicadors dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides per a Catalunya.

L'ampliació inclou 51 subindicadors (que corresponen a 12 indicadors, 11 dels quals s’incorporen per primera vegada), que se sumen al conjunt d'indicadors i subindicadors de la bateria de les Nacions Unides per a Catalunya que es va començar a difondre el 4 de novembre de 2021. Amb la seva publicació, l'estadística oficial de Catalunya ja disposa d'un total de 248 subindicadors que ofereixen informació de 63 dels indicadors d’aquesta bateria.

La difusió d'aquest sistema d'indicadors anuals, que segueix els criteris metodològics de les Nacions Unides, s'anirà completant i actualitzant de manera progressiva i continuada.

Les dades dels indicadors i subindicadors afegits es poden consultar a:

Indicadors i subindicadors afegits
Objectiu 1 – Fi de la pobresa
Objectiu 4 – Educació de qualitat
Objectiu 5 – Igualtat de gènere
Objectiu 8 – Treball digne i creixement econòmic
Objectiu 16 – Pau, justícia i institucions sòlides
Objectiu 17 – Aliança per aconseguir els objectius

Aquesta actuació estadística, liderada per l'Idescat i el CADS, compta amb la col·laboració dels departaments de la Generalitat.

Els indicadors que es publiquen avui, en el marc de la Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible i coincidint amb la proximitat de l'aniversari de l'aprovació de l'Agenda 2030, formen part d’una de les eines de les quals s'ha dotat la Generalitat per fer el seguiment de l'assoliment dels reptes de l'Agenda 2030. L’estadística oficial de Catalunya disposa, actualment, de dos sistemes d’indicadors dels ODS, calculats amb les metodologies de les Nacions Unides i d’Eurostat.