Saltar al contingut principal

Dia Europeu de l'Estadística 2022

L'Idescat s'uneix a la celebració del Dia Europeu de l'Estadística, una iniciativa impulsada pel Comitè Consultiu Estadístic Europeu, que compta amb el suport del Sistema estadístic europeu i del Sistema europeu de bancs centrals.

Aquesta commemoració té per objectiu sensibilitzar els ciutadans europeus sobre la importància de les estadístiques oficials. En particular, ofereix una oportunitat perquè els estadístics europeus interactuïn amb tots els usuaris de les estadístiques oficials: responsables polítics, empreses, comunitat investigadora, mitjans de comunicació i ciutadans.

El Dia Europeu de l'Estadística se celebra anualment el 20 d'octubre, excepte l'any en què es commemora el Dia Mundial de l'Estadística (promogut per les Nacions Unides), que té lloc cada cinc anys.

Enguany, que és la setena edició d'aquesta iniciativa, la comunitat estadística europea organitza diverses activitats i esdeveniments sota el lema "Estadístiques per entendre i connectar amb la societat, a la recerca de la veritat".