Skip to main content

1429 — Directors i gerents d'empreses de servei d'àpats i altres empreses de restauració

    Els directors i gerents d'empreses de servei d'àpats i altres empreses de restauració planifiquen, organitzen i dirigeixen les activitats de prestació de serveis de menjador i de menjars preparats d'empreses de servei d'àpats i empreses de restauració similars.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Planificar els menús per mitjà de consultes als caps de cuina (xefs) i als cuiners.
    • Planificar i organitzar reunions especials.
    • Organitzar la compra i el preu dels productes d'acord amb el pressupost.
    • Mantenir registres dels nivells d'existències i de les operacions financeres.
    • Vetllar perquè els menjadors, cuines i instal·lacions de conservació d'aliments compleixin els reglaments sanitaris i estiguin nets, siguin funcionals i presentin un aspecte adequat.
    • Mantenir contactes amb els clients per tal d'avaluar la seva satisfacció amb els menjars i amb el servei.
    • Seleccionar els cambrers i el personal de cuina, fixar els seus horaris de treball i ocupar-se de la seva formació i supervisió.
    • Fer les reserves, rebre els clients i ajudar-los a fer les comandes.
    • Negociar acords amb els clients i els proveïdors.
    • Vetllar pel compliment dels reglaments sobre salut i seguretat en el treball.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Directors d'empreses de serveis d'àpats
    • Gerents d'empreses de serveis d'àpats

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Cambrers i cuiners propietaris (vegeu 5000)
    • Caps de cuina (xefs) (vegeu 3734)
    • Gerents de bars i cafeteries (vegeu 1422)
    • Gerents de restaurants (vegeu 1421)

    Descendants

    This heading has no descendants because it belongs to the most detailed level of the classification.

    Short tag proposal

    Directors i gerents altres empreses restauració

    Correspondence with CIUO-2008 (ca)
    Code Description Partitions
    1412 Gerents de restaurants 3
    Correspondence with CIUO-2008 (en)
    Code Description Partitions
    1412 Restaurant managers 3