Els forners, pastissers i confiters elaboren diverses classes de pa, pastissos i altres productes a base de farina, així com xocolates i dolços.
Entre les seves tasques s'inclou:
- Elaborar pa, galetes, pastissos i altres productes fets amb farina.
- Elaborar a mà, amb l'ajuda d'estris i algunes màquines, dolços i llaminadures, barrejant sucre, xocolata i altres ingredients.
- Combinar els ingredients mesurats en recipients de màquines de mescla, pastament o cocció.
- Comprovar la qualitat de les matèries primeres per garantir que es compleixen les normes i especificacions.
- Aplicar banys, glacejats i altres cobertures als productes fornejats, utilitzant espàtules o pinzells.
- Comprovar la neteja dels equips i l'estat del local abans de la producció per garantir que es compleixi la normativa de salut i seguretat en el treball.
- Vigilar les temperatures del forn i l'aspecte dels productes per determinar els temps de cocció.
- Coordinar la preparació, càrrega, fornejat, descàrrega, retirada i refredament dels lots de pa, panets, pastissos i productes de confiteria.
Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:
- Confiters
- Flequer de fabricació
- Pastissers de fabricació
- Torroners
- Xocolaters
Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:
- Cuiners assalariats (vegeu 5110)
- Operadors de màquines d'elaborar pa (vegeu 8160)
- Operadors de màquines d'elaborar productes de fleca (vegeu 8160)
- Operadors de màquines d'elaborar productes de xocolata (vegeu 8160)
Descendentes
Esta rúbrica no tiene descendentes porque pertenece al nivel más detallado de la clasificación.
Propuesta de hashtag corto
Forners, pastissers i confiters
Código | Descripción |
---|---|
7802 | Forners, pastissers i confiters |
Código | Descripción |
---|---|
7512 | Forners, pastissers i confiters |
Código | Descripción |
---|---|
7703 | Panaderos, pasteleros y confiteros |
Código | Descripción |
---|---|
7512 | Bakers, pastry-cooks and confectionery makers |