Un forner o pastisser que vengui productes elaborats per ell mateix es classificarà en aquest grup primari i no com a venedor; per contra, si ell no elabora els productes que ven, cal que es classifiqui en el grup primari 5330.
Els forners, pastissers i confiters elaboren diverses classes de pa, pastissos i altres productes a base de farina, i també xocolates i dolços.
Entre les seves tasques s'inclou:
- Elaborar pa, galetes, fideus, altres pastes alimentoses i altres productes fets amb farina.
- Elaborar, a mà, amb ajuda d'estris i algunes màquines, dolços i llaminadures, mesclant sucre, xocolata i altres ingredients.
- Elaborar pastissos, brioxos i altres productes de rebosteria.
- Vigilar la marxa del forn per a la preparació d'aquests productes.
- Elaborar torró per mitjans artesanals.
- Elaborar xurros.
- Exercir tasques afins.
- Supervisar altres treballadors.
Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:
- Flequer de fabricació
- Pastisser de fabricació
- Pastisser de rebosteria
- Torroner
- Xocolater
- Xurrer
Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:
- Operador de màquina d'elaborar xocolata (8374)
- Operador de màquina de pastar en fleca i pastisseria industrial (8374)
- Reboster de restaurant (5010)
Descendentes
Esta rúbrica no tiene descendentes porque pertenece al nivel más detallado de la clasificación.
Propuesta de hashtag corto
Forners, pastissers i confiters
Código | Descripción | Particiones |
---|---|---|
77610 | Forner i pastisser, en general | 2 |
77620 | Forner | 2 |
77630 | Pastisser, reboster | 2 |
77640 | Preparador de pastes alimentoses | 2 |
77650 | Xocolater | 2 |
77660 | Confiter | 2 |
77670 | Torronaire | 2 |
77690 | Altres forners, pastissers, confiters i preparadors de pastes alimentoses | 2 |
77840 | Operari de la fabricació de llevat | 1 |
Código | Descripción |
---|---|
7412 | Forners, pastissers i confiters |
Código | Descripción |
---|---|
7703 | Forners, pastissers i confiters |