En aquest grup primari s'inclouen només aquells que controlen el personal però que les seves tasques no són considerades per definir-los com a gerents d'establiment (vegeu 1320).
Els caps de cuina, cambres i similars programen i organitzen les activitats de restauració en hotels, restaurants, cafeteries i altres establiments semblants.
Entre les seves tasques s'inclou:
- Planificar, supervisar i coordinar el treball a la cuina.
- Confeccionar menús.
- Vetllar per la bona administració de les provisions.
- Rebre els clientes i aconsellar-los en l'elecció del menú.
- Organitzar i controlar el celler (servei de bodega).
- Elaborar la carta de vins i begudes i aconsellar el client en la seva elecció.
- Planificar, supervisar i coordinar el treball dels cambrers.
- Exercir tasques afins.
- Supervisar altres treballadors.
Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:
- Cambrer de servei de vins, sommelier
- Cap de cambrers
- Cap de cuina
- Cap de menjador
- Encarregat de cambrers
Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:
- Ecònom d'hoteleria (5150)
- Governant d'hoteleria (5150)
Descendentes
Esta rúbrica no tiene descendentes porque pertenece al nivel más detallado de la clasificación.
Propuesta de hashtag corto
Caps cuina, cambrers i sim.
Código | Descripción | Particiones |
---|---|---|
52070 | Encarregat de personal de servei d'àpats (catering) | 1 |
53120 | Cap de cuina | 1 |
53220 | Cap de menjador o mestre-sala | 1 |
53240 | Sommelier | 1 |
Código | Descripción |
---|---|
5121 | Majordoms i similars |
5122 | Cuiners |
5123 | Cambrers |
Código | Descripción | Particiones |
---|---|---|
3734 | Caps de cuina (xefs) | |
5110 | Cuiners assalariats | 2 |
5120 | Cambrers assalariats | 2 |