CCAE-2009 (ca) Classificació catalana d'activitats econòmiques Metodologia 

Organisme responsable
Àmbit d'aplicació
Referència normativa
Any d'entrada en vigor
Idioma
Institut d'Estadística de Catalunya
Catalunya
Decret 137/2008, de 8 de juliol
2009
Català
10 Indústries de productes alimentaris
TemaForma abreujada
CodiDescripció
10Indústries de productes alimentaris
TemaNota explicativa

Aquesta divisió comprèn:
- La transformació dels productes de l'agricultura, la ramaderia, la pesca i la silvicultura en aliments i begudes per a les persones i animals, així com la producció de diversos productes intermedis que no són exactament productes alimentaris. Es generen productes associats de major o menor valor, com ara les pells procedents del sacrifici de bestiar, entre altres.

Nota: aquesta divisió s'organitza per activitats relacionades amb diferents tipus de productes: carn, peix, fruites i hortalisses, greixos i olis, productes lactis, productes de molineria, productes de la fleca i pastes alimentàries, altres productes alimentaris i productes per a l'alimentació animal. La producció es pot dur a terme per compte propi o bé per compte d'altri.

Aquesta divisió no comprèn:
- La preparació de menjars aptes per al consum immediat, com la que es fa en restaurants (vegeu 5610).

Nota: determinades activitats econòmiques s'inclouen a la indústria manufacturera (per exemple, aquelles que es duen a terme en fleques, pastisseries, establiments de carn precuinada i altres, que venen la seva pròpia producció), malgrat que es realitzi venda al detall dels productes en l'establiment dels productors. No obstant, quan l'elaboració és mínima i com a resultat no s'obté una verdadera transformació, la unitat es classifica en la secció G.

Nota: l'elaboració de productes per a l'alimentació d'animals a partir de residus o subproductes del sacrifici de bestiar es classifica en el grup 109, mentre que la transformació de residus de productes alimentaris i begudes en matèria primera secundària es classifica en el grup 383, i l'eliminació de residus de productes alimentaris i begudes en la classe 3821.

TemaDescendents
CodiDescripció
Tema101Sacrifici de bestiar i conservació de carn i elaboració de productes carnis
Tema102Elaboració i conservació de peix, crustacis i mol·luscos
Tema103Preparació i conservació de fruites i hortalisses
Tema104Fabricació d'olis i greixos vegetals i animals
Tema105Fabricació de productes lactis
Tema106Fabricació de productes de molineria, midons i productes amilacis
Tema107Fabricació de productes de fleca i de pastes alimentàries
Tema108Fabricació d'altres productes alimentaris
Tema109Fabricació de productes per a l'alimentació animal
TemaCorrespondències CCAE-2009 (ca)-CCAE-93 REV.1 (ca)
Codi CCAE-93 REV.1 (ca)Partició (*)Descripció
Tema01P5Agricultura, ramaderia, caça i activitats dels serveis que s'hi relacionen
Tema14P3Extracció de minerals no metàl·lics ni energètics
Tema15P3Indústries de productes alimentaris i begudes
(*) Pn, on P indica una correspondència parcial i n el nombre de codis amb els quals es relaciona.
TemaCorrespondències CCAE-2009 (ca)-CNAE-2009 (es)
Codi CNAE-2009 (es)Partició (*)Descripció
Tema10--Industria de la alimentación
(*) Pn, on P indica una correspondència parcial i n el nombre de codis amb els quals es relaciona.
TemaCorrespondències CCAE-2009 (ca)-NACE-REV.2 (en)
Codi NACE-REV.2 (en)Partició (*)Descripció
Tema10--Manufacture of food products
(*) Pn, on P indica una correspondència parcial i n el nombre de codis amb els quals es relaciona.
TemaAgregat Nivells tecnològics Eurostat
CodiDescripció
15Productes alimentaris, tèxtils, cuir i calçat, fusta i paper

Sou aquí: