1429 — Directors i gerents d'empreses de servei d'àpats i altres empreses de restauració
Els directors i gerents d'empreses de servei d'àpats i altres empreses de restauració planifiquen, organitzen i dirigeixen les activitats de prestació de serveis de menjador i de menjars preparats d'empreses de servei d'àpats i empreses de restauració similars.
Entre les seves tasques s'inclou:
- Planificar els menús per mitjà de consultes als caps de cuina (xefs) i als cuiners.
- Planificar i organitzar reunions especials.
- Organitzar la compra i el preu dels productes d'acord amb el pressupost.
- Mantenir registres dels nivells d'existències i de les operacions financeres.
- Vetllar perquè els menjadors, cuines i instal·lacions de conservació d'aliments compleixin els reglaments sanitaris i estiguin nets, siguin funcionals i presentin un aspecte adequat.
- Mantenir contactes amb els clients per tal d'avaluar la seva satisfacció amb els menjars i amb el servei.
- Seleccionar els cambrers i el personal de cuina, fixar els seus horaris de treball i ocupar-se de la seva formació i supervisió.
- Fer les reserves, rebre els clients i ajudar-los a fer les comandes.
- Negociar acords amb els clients i els proveïdors.
- Vetllar pel compliment dels reglaments sobre salut i seguretat en el treball.
Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:
- Directors d'empreses de serveis d'àpats
- Gerents d'empreses de serveis d'àpats
Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:
- Cambrers i cuiners propietaris (vegeu 5000)
- Caps de cuina (xefs) (vegeu 3734)
- Gerents de bars i cafeteries (vegeu 1422)
- Gerents de restaurants (vegeu 1421)
Descendents
Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.
Proposta d'etiqueta curta
Directors i gerents altres empreses restauració
Codi | Descripció | Particions |
---|---|---|
1125 | Directors de departaments d'operacions d'empreses d'hoteleria | 5 |
1320 | Gerents d'empreses de restauració amb menys de deu assalariats | 4 |
Codi | Descripció | Particions |
---|---|---|
1412 | Gerents de restaurants | 3 |
Codi | Descripció |
---|---|
1429 | Directores y gerentes de empresas de catering y otras empresas de restauración |
Codi | Descripció | Particions |
---|---|---|
1412 | Restaurant managers | 3 |