Saltar al contingut principal

7705 — Treballadors de la conservació de fruites i hortalisses i de l'elaboració de begudes no alcohòliques

    Els treballadors de la conservació de fruites i hortalisses i de l'elaboració de begudes no alcohòliques preparen o conserven fruites, nous i altres aliments per diversos procediments, en particular, la cocció, l'assecament, la salaó o l'extracció de suc o oli.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Extreure suc de diverses fruites.
    • Extreure l'oli de les llavors oleaginoses, de les nous o de certes fruites.
    • Coure, salar o deshidratar fruites, llegums, verdures o altres aliments.
    • Barrejar i afegir ingredients com ara pectina, sucre, espècies i vinagre per ajudar a la conservació i millorar la textura, l'aspecte i el sabor.
    • Traslladar els aliments conservats a pots, flascons i altres recipients.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Almasserers artesans
    • Elaboradors de conserves, fruites, verdures i hortalisses
    • Elaboradors d'oli artesans
    • Manipuladors de fruites i hortalisses
    • Preparadors d'olives (adob i farciment)

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Operadors de màquines enllaunadores (vegeu 8160)

    Descendents

    Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.

    Proposta d'etiqueta curta

    Treballadors conservació fruites i hortalisses

    Correspondència amb CCO-94 (ca)
    Codi Descripció Particions
    7804 Treballadors de la conservació de fruites i verdures 3
    Correspondència amb CIUO-2008 (en)
    Codi Descripció Particions
    7514 Fruit, vegetable and related preservers 3