Saltar al contingut principal

Clima exportador

Clima exportador Catalunya. 3r trimestre del 2023
Trimestre actual Expectatives per als propers dotze mesos Trimestre anterior
Cartera de comandes -31,4 -11,0 -14,8
Preus d'exportació de l'empresa -5,3 0,8 -1,3
Preus internacionals del sector 2,5 5,0 2,3
Marge de benefici comercial d'exportació de l'empresa -38,1 -31,8 -35,4
Unitats: Saldo de respostes.
Font: Departament d'Empresa i Treball.

Darrera actualització: 22 de desembre de 2023. Propera actualització: 22 de març de 2024

CLEX

Aquesta estadística disposa d'una secció específica amb tota la informació disponible: Clima exportador (CLEX).

Nota metodològica

L'Enquesta sobre el Clima exportador a Catalunya és una operació estadística trimestral de caràcter qualitatiu que recull les opinions empresarials sobre les expectatives i l'evolució de diferents aspectes conjunturals de l'exportació.

L'enquesta va dirigida a un panell de 600 empreses industrials exportadores catalanes. El mètode per a la selecció de la mostra és el mostreig aleatori estratificat segons el sector d'activitat de l'empresa i el seu tram de facturació en exportació.

La desagregació sectorial utilitzada en l'enquesta és la classificació en 12 grups d'activitat econòmica i 5 trams segons el valor de l'exportació de l'empresa. Les principals variables d'aquesta estadística són: la cartera de comandes, els preus d'exportació de l'empresa, els preus internacionals del sector, el marge de benefici comercial d'exportació de l'empresa i les expectatives de les exportacions.

Per als principals indicadors de l'enquesta s'ofereix el saldo calculat com a diferència entre els percentatges de respostes positives i negatives.

A partir del segon trimestre de l'any 2020, la producció i difusió d'aquesta enquesta la fa el Departament d'Empresa i Treball .

Del 2001 al 2009, aquesta enquesta era fruit d'un conveni de col·laboració entre l'Observatori de Mercats Exteriors-Consorci de Promoció Comercial de Catalunya i l'Idescat. Del 2010 al 2012, la realització de l'enquesta es va fer des d'ACC1Ó. Entre l'any 2013 i el primer trimestre del 2020, l'enquesta la porta a terme l'Observatori del Treball i Model Productiu