Saltar al contingut principal

Enquesta de clima empresarial. Mòdul d'actualitat empresarial. T2/2023

Al segon trimestre del 2023, el 33,6% dels establiments empresarials de Catalunya declaren que han fet algun tipus de col·laboració amb centres on s'imparteix formació professional. Els sectors d'activitat amb una major col·laboració són la indústria i l’hostaleria, amb percentatges del 42,0% i 40,0%, respectivament, mentre que la construcció presenta el percentatge menor, del 26,9%.

D'altra banda, el 39,7% dels establiments empresarials de Catalunya declaren que no han tingut dificultats per contractar persones titulades en formació professional adequades a un lloc de treball en els darrers 3 anys, enfront del 33,0% dels establiments que declaren que sí que n'han tingut. El 27,2% restant dels establiments no ha tingut necessitat de fer contractacions en aquest període.

Els principals aspectes amb què s'han trobat els establiments per contractar persones titulades en formació professional adequades són: la manca de professionals amb formació adequada al perfil requerit (92,0%), la manca d'iniciativa i compromís (65,2%) i la no acceptació de les condicions de feina, com ara l'horari, el salari, etc. (50,8%).

Entre els establiments que han contractat persones titulades en formació professional en els darrers 3 anys, el 29,1% ho ha fet amb persones que havien obtingut la titulació recentment. Per sectors, aquest percentatge varia del 18,5% de l’hostaleria fins el 38,1% en el cas de la indústria.