Saltar al contingut principal

Convocatòria del 15è concurs Planter de Sondeigs i Experiments

La 15a edició del concurs Planter de Sondeigs i Experiments per a treballs d'estadística realitzats per estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius del curs 2023-2024 ja ha obert el termini d'inscripcions per donar més marge a la participació. El període d'inscripció finalitzarà el 16 d'abril del 2024.

Aquest concurs és organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb el suport de l'Idescat. El seu objectiu principal és despertar en els estudiants la curiositat per l'estadística com a eina fonamental en la recerca, tant en ciències experimentals com en ciències socials.

El concurs compta amb quatre premis per als millors treballs que es presentin fins al 9 de maig del 2024: categoria 1r i 2n d'ESO, categoria 3r i 4t d'ESO, categoria batxillerat i cicles formatius i un premi especial atorgat per l'Idescat al millor treball (de qualsevol curs) d'entre els que utilitzin dades de l'estadística pública, ja siguin de les disponibles al web del mateix Idescat o d'altres webs equivalents (INE, Eurostat, instituts d'estadística d'altres comunitats autònomes, etc.). Els premis es lliuraran el dijous 30 de maig del 2024, a les 17.30 h, a l’auditori del Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC, Plaça d’Eusebi Güell, 6, 08034 Barcelona).