Saltar al contingut principal

Estadística i comptes de les empreses culturals. 2021

El volum de negoci del sector cultural de Catalunya va ser d'11.460 milions d'euros l'any 2021. El sector va generar un valor afegit brut de 4.418 milions d'euros i va donar ocupació a 109.911 persones.

Per dominis culturals, el de Publicitat és el que va generar més volum de negoci, amb 2.245 milions d'euros (19,6% del total), seguit del domini Altres serveis relacionats amb la cultura, amb un volum de negoci de 2.128 milions d'euros (18,6%). Per contra, el domini Patrimoni, arxius i biblioteques és el que va crear menys volum de negoci, amb 100 milions d'euros (1%).

L'any de referència 2021 s'apliquen diverses millores metodològiques a l'Estadística estructural d'empreses, que provoquen que els resultats d'aquest any no siguin estrictament comparables amb els dels anys anteriors. Els canvis més destacats que afecten l'Estadística i comptes de les empreses culturals són: la inclusió de l'Educació (secció P de la CCAE-2009); l'ampliació de la mostra de les Activitats artístiques, recreatives i d'entreteniment (secció R), de la Reparació d'ordinadors, d'efectes personals i efectes domèstics (divisió 95 de la CCAE-2009) i d'Altres activitats de serveis personals (divisió 96); la concreció de quins sectors institucionals són objecte de cobertura de l'Estadística, i, finalment, una millora en l'estimació del nombre d'empreses.

A partir de l'any 2020, l'Enquesta sobre innovació a les empreses té periodicitat biennal i es du a terme els anys parells. Per aquest motiu, l'any 2021 no hi ha dades disponibles sobre innovació.