Saltar al contingut principal

ENQUESTA DE SALUT DE LA POBLACIÓ

Codi: 09 01 01 PAAE: 2014 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Realització d'una enquesta a una mostra representativa de persones residents a Catalunya no institucionalitzades per tal de conèixer l'estat de salut i la utilització dels serveis sanitaris de la població catalana. Des de l'any 2010 l'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) té caràcter continu, la qual cosa suposa que el treball de camp i la recollida d'informació són ininterromputs. La publicació de resultats és anual a partir de l'agregació de la mostra enquestada durant l'any. A mitjans del 2014 es disposarà de resultats relatius a 7 onades semestrals, una onada del 2010 i dues dels anys 2011 al 2013. La grandària mostral acumulada permetrà el càlcul de resultats per a Catalunya i per regions sanitàries.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Salut i serveis sanitaris

Nom: ESTADÍSTICA DE SALUT DE LA POBLACIÓ

Finalitat: Conèixer aspectes fonamentals de l'estat de salut de la població no institucionalitzada i de la utilització dels serveis sanitaris.

Organismes responsables: Departament de Salut

Organismes col·laboradors: Institut d'Estadística de Catalunya

Origen de la informació:

Informant inicial: persona física

Tècnica de recollida de les dades primàries: enquesta presencial

Periodicitat: contínua

Variables principals a investigar: sociodemogràfiques, estat de salut, hàbits en relació amb la salut, utilització de serveis sanitaris

Organismes difusors: Departament de Salut

Mitjà principal de difusió: Internet

Nivell de desagregació territorial: altres àmbits

Referència temporal dels resultats: 2013

Disponibilitat dels resultats sintètics: Maig del 2014

Cost directe estimat: 399.400 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2014/090101

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

L'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) recull informació sobre les característiques sociodemogràfiques de la població de Catalunya, els hàbits i estils de vida, l'estat de salut i la qualitat de vida, la utilització de serveis de salut i la satisfacció amb els serveis assistencials utilitzats. A més, l'any 2013, l'ESCA inclou en el seu qüestionari complementari preguntes referents a l'ús del 112, contacte i actituds amb les persones amb malaltia mental, consell d'activitat física per part del metge/essa o infermer/a i pes i talla mesurats.

Referència temporal de les dades: el treball de camp és ininterromput i es tanca en onades semestrals. Els informes de resultats són anuals, tanmateix es disposa de dades i indicadors per semestre. Actualment, estan disponibles els informes dels anys 2010 a 2013, a més de l'Informe de l'ESCA per regions sanitàries (2010-2012).

Desagregació territorial: l'ESCA 2010-2014 és el primer cicle d'aquesta nova edició de l'ESCA. Es divideix en 8 onades semestrals al final de les quals, per acumulació d'enquestes, serà possible l'anàlisi de territoris supramunicipals inferiors a la regió sanitària (similars a la vegueria) així com de variables amb baixa prevalença o molt desagregades.

Resultats publicats:

Enquesta de salut de Catalunya contínua. Departament de Salut

Enquestes de salut. Observatori de Salut de Catalunya. Departament de Salut

Observacions:

La informació disponible no publicada es pot sol·licitar al Servei del Pla de Salut de la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.