Saltar al contingut principal

FORMACIÓ I PERFECCIONAMENT PROFESSIONAL EN ESTADÍSTICA

Codi: 22 04 01 PAAE: 2011 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Organització de cursos, seminaris i sessions tècniques a càrrec de l'Idescat o amb la col·laboració d'universitats i altres organismes especialitzats sobre la normativa, els mètodes estadístics i programari orientat a la producció i difusió estadística per tal de facilitar el reciclatge i el perfeccionament professional del personal estadístic o bé la divulgació de fonts per als usuaris d'informació estadística.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Metodologia i normalització estadístiques

Nom: FORMACIÓ EN MÈTODES I PROCEDIMENTS ESTADÍSTICS

Finalitat: Programació i execució d'accions formatives o divulgatives adreçades al personal tècnic especialitzat al servei de l'estadística oficial i als usuaris d'informació estadística.

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: universitats catalanes, organismes especialitzats, Escola d'Administració Pública de Catalunya, Departament de Governació i Relacions Institucionals

Origen de la informació: —

Informant inicial: —

Tècnica de recollida de les dades primàries: —

Periodicitat: contínua

Variables principals a investigar: —

Organismes difusors: Institut d'Estadística de Catalunya

Mitjà principal de difusió: Internet

Nivell de desagregació territorial: —

Referència temporal dels resultats: —

Disponibilitat dels resultats sintètics: —

Cost directe estimat: 31.800 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2011/220401

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

L'Institut d'Estadística de Catalunya ha continuat desplegant o promovent diferents activitats durant l'any 2011 envers el perfeccionament professional del personal estadístic i els usuaris d'informació estadística, amb un volum de 2.511 assistents/hores, distribuït en un 55,5% corresponent a personal de l'Idescat i un 44,5%, a personal extern. Del total d'activitats formatives, el 80,3% ha correspost a activitats organitzades per l'Idescat i el 19,7% a activitats organitzades amb la col·laboració de tercers.

Des del punt de vista operatiu, el programa ha inclòs múltiples modalitats per tal d'atendre diferents àmbits temàtics i tipus de destinataris, de manera que l'oferta d'activitats ha comprès l'organització pròpia de seminaris o en col·laboració amb l'EAPC, la celebració de sessions tècniques per socialitzar projectes o bones pràctiques en l'àmbit estadístic, així com la concertació de visites col·lectives d'alumnes d'ensenyaments universitaris i de secundària a la seu de l'Idescat per donar-los a conèixer les activitats, els productes i els serveis del mateix Institut.

Resultats publicats:

Memòria de l'Institut d'Estadística de Catalunya 2011 (Internet)

Observacions:

Es preveu que la Memòria de l'Institut d'Estadística de Catalunya 2011 es pugui consultar per Internet al llarg del mes de juny del 2012.

El conjunt de les accions promocionals 2011 es pot consultar a: http://www.idescat.cat/formacio/2011

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.