Saltar al contingut principal

PERFECCIONAMENT DE MÈTODES DE FUSIÓ DE DADES I D'ESTIMACIÓ D'ÀREES PETITES

Codi: 22 05 02 PAAE: 2011 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Perfeccionament de les tècniques de fusió de dades d'enquestes i/o administratives i d'estimació de petites àrees en l'àmbit de l'estadística oficial catalana, d'acord amb els programes de cooperació amb la comunitat científica i amb l'objectiu de minimitzar la càrrega que suporten les unitats informants. Com a resultats al llarg de l'any 2011, es preveu disposar d'un conjunt d'evidències empíriques en el cas de la fusió de fonts sanitàries complementàries i en l'estimació de dades referides a empreses amb un detall sectorial o territorial superior.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Metodologia i normalització estadístiques

Nom: INNOVACIONS METODOLÒGIQUES EN L'ESTADÍSTICA OFICIAL

Finalitat: Impuls dels avenços metodològics, procedimentals i instrumentals que procurin la màxima qualitat i eficàcia en la producció i la difusió de resultats estadístics.

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya, Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: centres de recerca, universitats catalanes, organismes especialitzats

Origen de la informació: —

Informant inicial: —

Tècnica de recollida de les dades primàries: —

Periodicitat: contínua

Variables principals a investigar: —

Organismes difusors: Institut d'Estadística de Catalunya

Mitjà principal de difusió: document multicopiat, Internet

Nivell de desagregació territorial: —

Referència temporal dels resultats: —

Disponibilitat dels resultats sintètics: —

Cost directe estimat: 67.000 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2011/220502

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

Pel que fa als mètodes de fusió de dades, durant l'anualitat 2011 el programa de treball conjunt entre l'Idescat i el Laboratori de Modelització i Anàlisi de la Informació de la Universitat Politècnica de Catalunya ha aprofundit en la seva aplicació, en les estimacions d'alguns trastorns crònics (ictus, malalties del cor i diabetis), abordant la fusió de fonts sanitàries complementàries.

Quant als mètodes d'estimació de petites àrees, durant l'any 2011 el programa de treball entre l'Idescat i l'equip investigador del grup de recerca de la Universitat Pompeu Fabra ha consistit en l'elaboració d'un compendi metodològic que presenta les principals conclusions de diferents treballs realitzats pel grup UPF-Idescat sota la perspectiva univariant, a partir de l'aplicació pràctica en diversos estudis a Catalunya.

Resultats publicats:

Enriching a large scale survey from a representative sample by Data Fusion: Models and Validation. Tomàs Aluja-Banet, Josep Daunis i Estadella and Yan Hong Chen, agost 2012, "Survey Data Collection and Integration" (en premsa)

The univariate aproach to small area estimation with applications to surveys of ICT in Catalan households and companies. Albert Satorra i Eva Ventura, desembre 2011 (document intern)

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.