Saltar al contingut principal

PERFECCIONAMENT DE MÈTODES D'ENLLAÇ I DE FUSIÓ DE DADES

Codi: 22 05 04 PAAE: 2014 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Perfeccionament de les tècniques d'integració de dades d'enquestes i/o administratives en l'àmbit de l'estadística oficial catalana, d'acord amb els programes de cooperació amb la comunitat científica i amb l'objectiu de minimitzar la càrrega que suporten les unitats informants. Com a principals línies de treball al llarg de l'any 2014, es preveu aprofundir en mètodes de fusió de dades i en procediments d'acarament o enllaç de registres en la constitució del sistema de registres estadístics de l'Idescat.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Metodologia i normalització estadístiques

Nom: INNOVACIONS METODOLÒGIQUES EN L'ESTADÍSTICA OFICIAL

Finalitat: Impuls dels avenços metodològics, procedimentals i instrumentals que procurin la màxima qualitat i eficàcia en la producció i la difusió de resultats estadístics.

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: centres de recerca, universitats catalanes, organismes especialitzats

Origen de la informació: —

Informant inicial: —

Tècnica de recollida de les dades primàries: —

Periodicitat: contínua

Variables principals a investigar: —

Organismes difusors: Institut d'Estadística de Catalunya

Mitjà principal de difusió: document multicopiat

Nivell de desagregació territorial: —

Referència temporal dels resultats: —

Disponibilitat dels resultats sintètics: —

Cost directe estimat: 9.600 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2014/220504

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

L'any 2014, mitjançant convenis de col·laboració amb dos estudiants, de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Politècnica de Catalunya, s'han dirigit dos projectes d'integració de dades amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement del programari associat a aquests mètodes:

-Enllaç o acarament de registres amb el programari RELAIS de l'Istituto Nazionale di Statistica (ISTAT) d'Itàlia aplicat a la detecció de duplicats del Registre de població.

-Fusió de dades de l'Enquesta de condicions de vida 2012 i l'Enquesta de població activa del segon trimestre del 2012 amb el programari R. D'una banda s'han seguit les indicacions metodològiques del document de recerca fruit del conveni de col·laboració amb el Laboratori de Modelització i Anàlisi de la Informació de la Universitat Politècnica de Catalunya. D'altra banda, s'han avaluat altres mètodes proposats pel Sistema Estadístic Europeu amb el paquet StatMatch.

Resultats publicats:

La informació dels resultats de l'actuació es pot descarregar des del web de l'Idescat:

Fusión de datos entre EPA y ECV para la estimación de indicadores estadísticos regionales

Observacions:

Els resultats del projecte de fusió de dades seran publicats el mes de maig del 2015 com a treball final de l'alumna del Màster d'Estadística i Investigació Operativa (MESIO UPC-UB) que ha col·laborat de forma intensiva en el projecte.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.