Saltar al contingut principal

Plataforma Cerdà

Codi: 08 00 07PAAE: 2017Tipus: consolidada

Àmbit: 08. Registres estadístics i directoris

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: —

Cost directe estimat: 100.000 €

Ressenya: L'objectiu de la Plataforma Cerdà és identificar les bases tecnològiques, funcionals i organitzatives que ha d'acomplir el sistema integrat d'informació estadística de l'Idescat, tant des del vessant de la seva gestió interna (bases de dades i desenvolupament d'aplicacions) com des de la gestió externa (web). També pretén assegurar que la informació que es produeix o es treballa a l'Institut es difon gràcies a un model obert i flexible, capaç d'intercanviar dades estadístiques amb tercers utilitzant protocols estàndard. La Plataforma Cerdà també ha de permetre a l'usuari final fer servir els millors sistemes de tractament i visualització de les dades, mitjançant l'ús de gràfics o de la seva representació en mapes, tot plegat en un entorn amigable, usable i accessible per a tothom. Les activitats de l'any 2017, un cop finalitzada i testada la infraestructura tecnològica de la plataforma, seran la producció de diferents estadístiques i l'impuls a la construcció dels tres registres estadístics REP (Registre estadístic de població), RET (Registre estadístic de territori) i REE (Registre estadístic d'entitats), i la visualització de dades georeferenciades.

Fases del procés estadístic: —.

Informant: —

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació: —

Variables principals: —

Desagregació territorial dels resultats: —

Període de referència: —

Periodicitat: —

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: —

Canal de difusió: —

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2017/080007

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme parcialment.

Informació disponible:

L'any 2017 s'han publicat les primeres estadístiques amb la Plataforma Cerdà: TUREST, TURDEST, TURCAT i TURESP.

S'ha implementat una nova interfície que permet centralitzar en un únic programa la interacció amb la Plataforma per part dels productors estadístics (cerdaVisibilitatCarrega).

S'ha millorat el VISOR Tabular permetent el creuament d'un nombre més ampli de variables i s'ha desenvolupat el Visor Gràfics.

S'ha integrat la Plataforma amb dues bases de dades de metadades: Catàleg de variables i Quadre de comandament d'operacions estadístiques.

S'ha desenvolupat informàticament una base de dades de creació del REP (Registre estadístic de població) amb dades integrades des del 2002 fins l'actualitat i, s'ha iniciat el desenvolupament informàtic del RET (Registre estadístic de territori) amb dades del mateix període.

Motius de la falta de compliment:

Per manca de recursos, en aquest període no s'han pogut iniciar els desenvolupaments informàtics en relació als projectes: Registre estadístic d'entitats i a la Visualització de dades georeferenciades.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.