Saltar al contingut principal

Promoció de l'ús d'informació estadística amb finalitats de recerca i de millora de les polítiques públiques

Codi: 11 00 03PAAE: 2017Tipus: nova

Àmbit: 11. Difusió i promoció de l'estadística

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: —

Cost directe estimat: 18.000 €

Ressenya: Promoure la utilització de l'estadística amb finalitats d'investigació científica, recerca i avaluació de polítiques públiques per tal de maximitzar l'aprofitament de les dades estadístiques disponibles, amb l'objectiu de mantenir la major informació de la realitat social i econòmica i proporcionar eines per a un bon govern.

Fases del procés estadístic: —.

Informant: —

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació: —

Variables principals: —

Desagregació territorial dels resultats: —

Període de referència: —

Periodicitat: —

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: —

Canal de difusió: —

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2017/110003

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

En el marc del projecte DataResSS (Dades per a la recerca en ciències socials), que impulsen l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) i la Fundació Barcelona GSE per promoure l'estadística per a la recerca en les ciències socials, aquest any 2017 s'han aprovat dos projectes liderats, el primer, per la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut d'Anàlisi Econòmica (IAE-CSIC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Barcelona GSE, el segon, per la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut d'Anàlisi Econòmica (IAE-CSIC) i la Barcelona GSE.

Aquests dos projectes comptaran amb la col·laboració d'un equip mixt de treball (Idescat – Fundació Barcelona GSE) i han estat aprovats pel Comitè Assessor Acadèmic. L'Idescat ha determinat les condicions d'accés i ús de dades dels investigadors.

A més, s'han atès 7 sol·licituds de fitxers de microdades confidencials amb finalitats científiques per part d'investigadors de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Centre d'Estudis Demogràfics (CED), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Barcelona (UB) i Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua).

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.