Saltar al contingut principal

7802 — Forners, pastissers i confiters

    Un forner o pastisser que vengui productes elaborats per ell mateix es classificarà en aquest grup primari i no com a venedor; per contra, si ell no elabora els productes que ven, cal que es classifiqui en el grup primari 5330.

    Els forners, pastissers i confiters elaboren diverses classes de pa, pastissos i altres productes a base de farina, i també xocolates i dolços.

    Entre les seves tasques s'inclou:

    • Elaborar pa, galetes, fideus, altres pastes alimentoses i altres productes fets amb farina.
    • Elaborar, a mà, amb ajuda d'estris i algunes màquines, dolços i llaminadures, mesclant sucre, xocolata i altres ingredients.
    • Elaborar pastissos, brioxos i altres productes de rebosteria.
    • Vigilar la marxa del forn per a la preparació d'aquests productes.
    • Elaborar torró per mitjans artesanals.
    • Elaborar xurros.
    • Exercir tasques afins.
    • Supervisar altres treballadors.

    Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:

    • Flequer de fabricació
    • Pastisser de fabricació
    • Pastisser de rebosteria
    • Torroner
    • Xocolater
    • Xurrer

    Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:

    • Operador de màquina d'elaborar xocolata (8374)
    • Operador de màquina de pastar en fleca i pastisseria industrial (8374)
    • Reboster de restaurant (5010)

    Descendents

    Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.

    Proposta d'etiqueta curta

    Forners, pastissers i confiters

    Correspondència amb CIUOCOM-88 (ca)
    Codi Descripció
    7412 Forners, pastissers i confiters
    Correspondència amb CCO-2011 (ca)
    Codi Descripció
    7703 Forners, pastissers i confiters