Saltar al contingut principal

Necessitats mèdiques autopercebudes com a no ateses

Necessitats mèdiques autopercebudes com a no ateses. Per sexe 2016
Catalunya Espanya Unió Europea-27
Homes 0,15 0,50 2,30 (e) Dada estimada
Dones 0,09 0,60 3,20 (e) Dada estimada
Total 0,12 0,50 2,80 (e) Dada estimada
Unitats: Percentatge.
Font Catalunya: Idescat. Enquesta de condicions de vida. Font Espanya i Unió Europea: Eurostat.
(e) Dada estimada.
Indicador ODS Indicador 03.60 dels Objectius de desenvolupament sostenible de la UE

Darrera actualització: 23 de setembre de 2020. Sèries revisades el 4 de maig de 2023.

ECV

Aquesta estadística disposa d'una secció específica amb tota la informació disponible: Enquesta de condicions de vida (ECV).

Nota metodològica

L'indicador mesura el percentatge de la població de 16 anys i més que informa de necessitats no ateses d'atenció mèdica per una de les raons següents: "Motius financers", "Llista d'espera" i "Massa lluny per viatjar" (s'acumulen les tres categories). Les necessitats no satisfetes autoinformades corresponen a l'avaluació d'aquestes persones de si necessitaven un reconeixement o tractament mèdic (s'exclou l'atenció dental), però no el van tenir o no el van cercar. Les dades provenen de les estadístiques de la UE sobre ingressos i condicions de vida (EU-SILC).

Nota sobre la interpretació: L'indicador deriva de dades autoinformades, de manera que, en part, es veu afectat per la percepció subjectiva dels enquestats, així com pel seu entorn social i cultural. Un altre factor que hi té un paper és l'organització diferent dels serveis d'atenció mèdica, tant a escala nacional com local. Tots aquests factors s'han de tenir en compte a l'hora d'analitzar les dades i interpretar-ne els resultats.