Saltar al contingut principal

Promoció de la producció i l'anàlisi estadística

Codi: 11 00 02PAAE: 2017Tipus: consolidada

Àmbit: 11. Difusió i promoció de l'estadística

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: Institut Nacional d'Estadística, centres de recerca, universitats catalanes, organismes especialitzats

Cost directe estimat: 10.000 €

Ressenya: Participació en les activitats de promoció sobre la producció o l'anàlisi d'informació estadística, així com l'organització conjunta del Concurs Student d'Estadística Aplicada, el Planter de Sondeigs i Experiments, i la celebració anual del Dia de l'Estadística a Catalunya. L'actuació també inclou la participació de l'Idescat a la revista Índice. Revista de Estadística y Sociedad editada per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) fruit d'un conveni de col·laboració entre l'INE i l'esmentada universitat i amb la col·laboració d'instituts d'estadística autonòmics.

Fases del procés estadístic: —.

Informant: —

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació: —

Variables principals: —

Desagregació territorial dels resultats: —

Període de referència: —

Periodicitat: —

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: —

Canal de difusió: —

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2017/110002

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Durant l'any 2017 s'ha publicat un número de la revista 'Índice. Revista de Estadística y Sociedad' (INE-UAM), amb la participació editorial de l'Institut d'Estadística de Catalunya i d'altres organismes de l'àmbit estadístic. D'altra banda, en el decurs de l'any, l'Idescat també ha donat suport al Servei d'Estadística de la Universitat Autònoma de Barcelona en l'organització del Dia de l'Estadística a Catalunya 2017 i del XV Concurs Student d'Estadística Aplicada, destinat als estudiants universitaris del curs acadèmic 2016-2017. També s'ha donat suport al 8è concurs Planter de Sondeigs i Experiments, organitzat de nou l'any 2017 per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Resultats publicats:

Índice. Revista de Estadística y Sociedad. Núm. 70

Memòria de l'Institut d'Estadística de Catalunya 2017 (capítol 8)

Observacions:

El conjunt de les accions promocionals de l'any 2017 es pot consultar a:

http://www.idescat.cat/formacio/?dt=2017

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.