Saltar al contingut principal

Sistema d'informació estadística laboral

Codi: 04 01 18PAAE: 2024Tipus: nova

Àmbit: 04. Treball i societatSubàmbit: 04 01. Relació amb l'activitat

Organismes responsables

Organismes col·laboradors

Cost directe estimat: 30.000 €

Ressenya: El Sistema estadístic d'informació laboral és un ecosistema de dades el principal objectiu del qual és la producció eficient i enriquida d'estadístiques relacionades amb el mercat laboral. Es basa en el gran potencial dels registres administratius per generar informació de qualitat. També inclou fonts basades en enquestes i preveu la utilització d'altres fonts internes, externes o agregades. Alhora, està interconnectat amb el Registre estadístic de població (REP), el Registre estadístic d'empreses (REE) i el Registre estadístic de territori (RET), i els seus respectius satèl·lits, fet que permet analitzar la informació des de diferents perspectives. Aquest sistema garanteix la coherència de resultats i la unicitat de la informació. Els treballs d'enguany consistiran en la implementació del desenvolupament metodològic per a l'elaboració d'estadístiques de demografia empresarial a partir dels fitxers de la Seguretat Social i dels directoris d'empreses disponibles. També s'abordarà l'aprofitament de diverses fonts administratives i estadístiques disponibles per obtenir estadístiques d'inserció laboral de diferents col·lectius.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, avaluació.

Informant: Administració pública, compte de cotització, empresa, empresa pública, establiment, persona física

Unitat d'informació: establiments, empreses, persones físiques

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, edat, demografia i dinamisme empresarial segons activitat econòmica, grandària i forma jurídica de l'empresa; inserció laboral segons característiques personals, de formació i laborals

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya

Període de referència: —

Periodicitat: anual, trimestral

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: —

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2024/040118

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.