Saltar al contingut principal

Establiments hotelers. Viatgers. Per procedència

Establiments hotelers. Viatgers. Per procedència Catalunya. 2023 (p)
Valor Variació (%)
Total viatgers 21.264,7 11,4
Turisme domèstic 8.021,8 3,3
Andalusia 331,7 6,9
Aragó 231,7 -3,0
Astúries 50,8 -4,8
Balears 116,4 8,7
Canàries 82,4 16,9
Cantàbria 41,4 -7,8
Castella i Lleó 123,3 4,8
Castella-La Manxa 107,3 10,1
Catalunya 4.789,1 1,4
Comunitat Valenciana 398,5 -3,6
Extremadura 45,4 32,6
Galícia 125,6 4,3
Madrid 1.013,3 13,6
Múrcia 61,1 -7,1
Navarra 107,1 9,0
País Basc 329,9 6,1
La Rioja 45,6 -15,4
Ceuta i Melilla 21,3 16,9
Turisme estranger 13.242,9 16,9
Alemanya 887,6 11,9
Àustria 108,2 7,7
Bèlgica 334,6 2,3
Dinamarca 91,7 0,2
Finlàndia 63,2 1,9
França 2.512,7 0,6
Grècia 58,8 19,1
Irlanda 253,3 9,1
Itàlia 794,8 17,5
Luxemburg 16,9 17,8
Noruega 87,5 -17,4
Països Baixos 519,9 3,9
Polònia 319,2 33,7
Portugal 247,3 15,8
Regne Unit 1.362,9 21,0
Rússia 104,0 15,0
Suècia 139,8 1,7
Suïssa 244,2 5,0
Txèquia 96,7 34,1
Resta UE (1) 472,2 19,9
Resta d'Europa 484,2 16,1
Estats Units, els 1.348,1 31,6
Resta d'Amèrica 1.037,4 24,1
Països africans 220,9 16,2
Japó 108,9 160,7
Xina 212,1 143,9
Resta del món 1.115,9 43,6
Unitats: Milers.
Font: Idescat, a partir de l'Enquesta d'ocupació hotelera de l'INE.
(1) Inclou Bulgària, Xipre, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Romania i a partir del juliol del 2013 Croàcia.
(p) Dada provisional.

Darrera actualització: 24 de gener de 2024.

Nota metodològica

Són establiments hotelers els que presten serveis d'allotjament col·lectiu mitjançant un preu, que inclou o no altres serveis complementaris (hotel, hotel-apartament, hostal, pensió, fonda...).

S'anomena viatger tota persona que fa una o més pernoctacions seguides en el mateix establiment hoteler.

Una pernoctació o plaça ocupada és cada nit que un viatger s'allotja a l'establiment.

El grau d'ocupació per habitacions és la relació, en percentatge, entre la mitjana diària d'habitacions ocupades en el mes i el total d'habitacions disponibles.

Aquesta metodologia s'amplia a l'Estadística de l'activitat hotelera.