Saltar al contingut principal

Producció final agrària. Per productes

Producció final agrària (SEC-2010). Per productes. A preus corrents Catalunya. 2023 (p)
Valor Variació (%)
Producció final agrícola 1.876,50 -10,63
Cereals 204,66 -60,34
Patates 5,33 -27,83
Plantes industrials 20,13 -54,81
Plantes farratges 99,31 -41,24
Hortalisses 129,37 -15,21
Fruita fresca 522,26 44,87
Fruita seca 63,68 26,84
Cítrics 63,02 19,90
Raïm 82,69 8,78
Oliva 51,56 175,32
Vi i most 69,50 -4,04
Oli d'oliva 51,40 -39,49
Plantes i flors 503,84 3,19
Altres productes vegetals 9,74 53,10
Producció final ramadera 4.221,04 17,02
Carn i bestiar 3.617,93 16,04
Bovins 325,21 4,90
Ovins i cabrum 59,00 5,24
Porcins 2.520,16 21,02
Aviram 679,48 7,03
Equí 8,48 34,57
Altres animals (conills) 25,61 -9,01
Productes animals 603,11 23,28
Llet 418,81 19,93
Ous 167,33 30,25
Altres productes 16,97 46,98
Producció de serveis a l'agricultura 55,63 3,92
Activitats secundàries no agràries no separables 33,63 -5,24
Producció final total 6.186,80 6,75
Unitats: Milions d'euros.
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Notes:
Raïm: Inclou majoritariament raïm per a vinificació, i també raïm de taula.
Oliva: Inclou majoritariament oliva per a almàssera, i també oliva de taula.
Vi i most i Oli d'oliva: Només inclou l'elaborat pel pagès i les cooperatives.
Plantes i flors: Inclou les noves plantacions.
(p) Dada provisional.

Darrera actualització: 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Preu corrent
Mesura econòmica d'una variable en un moment concret i que reflecteix els creixements deguts a la variació real i a la variació de preus.
Producció agrària
Quantitat de béns i serveis produïts pel sector agrari (producció total) que poden anar destinats al mateix sector agrari (reocupació) o fora del sector (producció final agrària). La valoració es fa d'acord amb la mitjana ponderada anual dels preus percebuts de cada producte.

Aspectes metodològics

Des de l'any 2000 s'han de presentar els Comptes Econòmics de l'Agricultura (CEA) de Catalunya en el marc de la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Econòmics Integrats (SEC 1995 fins el 2013 i SEC 2010 a partir del 2014 inclòs) de l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (EUROSTAT).

El valor de la producció és a preus bàsics, i s'obté com a resultat d'afegir al preu que rep el productor les subvencions al producte netes d'impostos. Això suposa que part de les subvencions d'explotació de la metodologia anterior s'incorporen a la valoració de la producció final agrària (a preus bàsics), i la resta s'assigna a Altres subvencions.