Saltar al contingut principal

Producció final agrària. Per productes

Producció final agrària (SEC-2010). Per productes. A preus corrents Catalunya. 2007
Valor Variació (%)
Producció final agrícola 1.639,98 10,80
Cereals 308,00 52,83
Patates 16,99 0,59
Plantes industrials 5,22 -16,61
Plantes farratges 41,69 -12,19
Hortalisses 193,67 0,97
Fruita fresca 445,71 11,52
Fruita seca 53,83 -41,72
Cítrics 48,25 4,35
Raïm 85,77 -6,62
Oliva 17,23 30,63
Vi i most 52,34 -0,42
Oli d'oliva 51,24 -25,89
Plantes i flors 267,26 42,11
Altres productes vegetals 52,79 -16,23
Producció final ramadera 2.326,51 -3,77
Carn i bestiar 2.000,11 -6,39
Bovins 286,10 -10,26
Ovins i cabrum 57,09 -20,33
Porcins 1.189,71 -9,45
Aviram 404,25 10,94
Equí 14,56 23,70
Altres animals (conills) 48,40 -13,54
Productes animals 326,40 16,09
Llet 204,58 14,63
Ous 114,08 18,27
Altres productes 7,73 24,08
Producció de serveis a l'agricultura 27,25 -10,63
Activitats secundàries no agràries no separables 84,42 1,47
Producció final total 4.078,15 1,66
Unitats: Milions d'euros.
Font: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Notes:
Raïm: Inclou majoritariament raïm per a vinificació, i també raïm de taula.
Oliva: Inclou majoritariament oliva per a almàssera, i també oliva de taula.
Vi i most i Oli d'oliva: Només inclou l'elaborat pel pagès i les cooperatives.
Plantes i flors: Inclou les noves plantacions.

Darrera actualització: 7 de setembre de 2012. Sèries revisades el 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Preu corrent
Mesura econòmica d'una variable en un moment concret i que reflecteix els creixements deguts a la variació real i a la variació de preus.
Producció agrària
Quantitat de béns i serveis produïts pel sector agrari (producció total) que poden anar destinats al mateix sector agrari (reocupació) o fora del sector (producció final agrària). La valoració es fa d'acord amb la mitjana ponderada anual dels preus percebuts de cada producte.

Aspectes metodològics

Des de l'any 2000 s'han de presentar els Comptes Econòmics de l'Agricultura (CEA) de Catalunya en el marc de la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Econòmics Integrats (SEC 1995 fins el 2013 i SEC 2010 a partir del 2014 inclòs) de l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (EUROSTAT).

El valor de la producció és a preus bàsics, i s'obté com a resultat d'afegir al preu que rep el productor les subvencions al producte netes d'impostos. Això suposa que part de les subvencions d'explotació de la metodologia anterior s'incorporen a la valoració de la producció final agrària (a preus bàsics), i la resta s'assigna a Altres subvencions.